FAU er bekymret for skolemiljøet og læringsutbyttet til elevene

Desiré Aguilar-Theigler og Siri Eggesvik, leder og nestleder av FAU ved Sandeåsen skole

Desiré Aguilar-Theigler og Siri Eggesvik, leder og nestleder av FAU ved Sandeåsen skole Foto:

Av

Bekymringsmelding - kraftige kutt i skolen er ikke forsvarlig.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Visste du at din sønn, som kjeder seg på skolen, ikke får den oppfølgingen han burde fått fordi læreren ikke har tid?

Visste du at datteren din, som har fått vedtak om spesialundervisning, ikke får den hjelpen hun skal ha fordi det ikke er penger til vikar?

Visste du at ditt barns lærer gjør så godt hun kan, men går hjem hver dag med følelsen av å ikke strekke til? Fordi det ikke er penger til nok voksne på jobb.

Dette er eksempler på hvordan hverdagen kan se ut når Tønsberg kommune ikke prioriterer barn og unge. I noen tilfeller, der det er sykdom, er dette allerede en realitet.

Det står dårlig til med Tønsberg kommunes økonomi. Ved Sandeåsen skole merkes det godt. Bemanningen er redusert med 7,5 årsverk sammenlignet med forrige skoleår. Forslag til nytt kommunebudsjett varsler ytterligere kutt for alle skoler i Tønsberg kommune. Jenta di, som akkurat har lært seg å svømme, vil ikke få mer svømming på skolen. I en kystkommune som Tønsberg, kan kutt i svømmeundervisningen få fatale følger.

Elevrådet på Sandeåsen skole sier at de merker at det er færre voksne på skolen. Vi som foreldre opplever lærere som gjør sitt beste for å strekke til for både elever og foresatte, men som likevel ikke klarer å gjøre en god nok jobb. De er rett og slett for få voksne.

FAU er bekymret for skolemiljøet og læringsutbyttet til elevene. Kuttene vil ramme elevene, særlig de som trenger tilrettelegging, både de med læringsvansker og de med stort læringspotensial. Færre lærere betyr færre øyne på barna. Å oppdage barn som strever, blir mobbet, er utsatt for vold og overgrep blir en umulig oppgave for skolen.

Ved Sandeåsen skole er vi heldige som har motiverte, høyt kompetente ansatte med lang fartstid. FAU er bekymret for at økt press på lærerne vil medføre slitasje, som kan medføre dårlig arbeidsmiljø og at lærere søker seg til andre jobber.

Opplæringslovens § 9a sier at alle barn har rett til et trygt og godt skolemiljø som fremmer trivsel, helse og læring. FAU ved Sandeåsen skole mener at økonomiske innstramminger vil resultere i at kvaliteten på skoletilbudet reduseres. Rektor informerte FAU om at dersom det blir høyt fravær, for eksempel på grunn av mange voksne i karantene under pandemien, vil det i verste fall føre til at skolen kun blir et oppbevaringstilbud. Det er ikke er midler til vikarer.

Vi krever at politikere nå tar ansvar og prioriterer barna våre i det endelige budsjettet for 2021. Barna er fremtiden og skal ha et godt læringsutbytte av skolen, så de blir rustet til å overta stafettpinnen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken