Hva med litt selvransakelse, Breili?

OMSTRIDT: Deler av hytta med adresse Bukkeliodden 54 ble vedtatt revet av kommunen fordi man mente det som var oppført overgikk det tillatelsen omfattet.

OMSTRIDT: Deler av hytta med adresse Bukkeliodden 54 ble vedtatt revet av kommunen fordi man mente det som var oppført overgikk det tillatelsen omfattet. Foto:

Av

Årsregnskapet for 2018 viser at Arkitektfirmaet Breili og Partnere AS har hatt en sterk nedgang i omsetningen (NRK Vestfold 20.06.19). Av årsberetningen framkommer det at dette selvfølgelig har med firmaets rolle i de såkalte «Tjøme-sakene» å gjøre. Men fra Breilis side er det ingen synlig erkjennelse av at ansvaret for omdømmetapet ligger fullt og helt hos ham selv og firmaet hans.

DEL

MeningerHan gir inntrykk av at media driver en slags heksejakt rettet mot ham når de utøver kritisk journalistikk, og han har gjentatte ganger påstått at Færder kommune (til tross for forsikringer om det motsatte) utsetter firmaet hans for negativ forskjellsbehandling. Sannheten er at han har påført Færders innbyggere meget store ekstrakostnader til saksbehandling, og at mange prosjektene hans dreier seg om å innskrenke tilgjengeligheten i strandsonen for folk flest.

Plansjef Fred-Ivar Syrstad hos Fylkesmannen fant grunn til å uttale at «Joda, vi ble holdt for narr av Breili». (TB 21.06. 2018). Fylkesmannen godkjente bygging av hytte på Bukkeliodden 54 mot at en større platting blei tatt ut av prosjektet, men Breili fikk bygd plattingen likevel. Syrstad mente i samme sak at Breili oversendte ulike tegninger til ulik bruk.

Færder kommune avdekket flere grove avvik i saken, og vedtok delvis riving.  Breili må nå betale 150 000 kr. i overtredelsesgebyr. Breili (og advokatene hans) har brukt selvmotsigende argumentasjon ved først å si (usant) at murene i tilbygget var en del av bygningens konstruksjon og ikke kunne rives, for seinere å hevde at det bare var satt opp midlertidig. 

- Ureint spill

Den tidligere suspenderte byggesaksleder i Tjøme kommune (og fortsatt på lønningsliste i Færder) var med på å starte Breili og Partners, han blei daglig leder der, og undertegnet brev fra firmaet til Tjøme kommune med feilaktige opplysninger – alt mens han fortsatt var byggesaksbehandler i Tjøme kommune! (Se TB 27.09. 2017.) Dette var ekstremt uryddig. Han mottok en aksjepost da han begynte hos Breili, og 500.000 kroner da han sluttet for å gå tilbake til kommunen!

Breili utførte en verdifull «vennetjeneste» med å tegne hus for den andre byggesakslederen som er blandet inn i mange av ulovlighetssakene, Harald Svendsen, stikk i strid med de etiske retningslinjene som gjelder både for arkitekter og for ansatte i kommunal forvaltning. (TB 18.09. 2017)Han fikk seinere jobb som konsulent for Breili.

Ikke i tråd med tillatelse

I den mye omtalte saken med bygging av tennisbane (og svømmebasseng) i Neholmveien 67 forsøkte Breili å få igjennom en igangsettelsestillatelse (18.07.18), for drastiske inngrep som ikke var i samsvar med en tillatelse gitt av Tjøme i juni 2015. I en dokumentasjon fra «ulovlighetsavdelingen» i Færder kommune til Fylkesmannen (datert 3. juni 2019) er det tydelig at kommunen føler seg ført bak lyset, selv om dette ikke er de ord forvaltningen selv bruker.

LES OGSÅ: Mener Færder kommune bør anmelde ulovlig bygging av tennisbane på luksushytta hos mangemillionær Celestine (21)

Det sier seg selv at håndverksfirmaer o.a. som driver lovlig, og som er bekymret for saksbehandlingen i Færder, ikke bør benytte seg av Breili, eller bruke samme advokat. Så får vi også håpe at Økokrim etterforsker Breili, selv om noen uttalelser kan tyde på det motsatte, og at resultatet av dette snart blir kjent.  

LES BREILI-ADVOKATENS SVAR TIL JØRN MAGDAHL HER: 

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags