Flyktningene lider i vinterkulda, vi gjør stadig mindre for å hjelpe

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Her i landet er de fleste fornøyde med at vi får litt kulde og snø, da blir det lysere ute, og vi får mulighet for å gå på ski. Og hva er vel bedre enn en stor tekopp, en god bok og varm peis, etter en lang tur ute i kald vind. Men alle har det ikke slik.

DEL

Leserbrev

For mange ute i Europa betyr kulda mulig død. Vi opplever en kritisk situasjon hvor mange flyktninger bor i flyktningleirer, nedlagte fabrikkbygninger og midlertidige boliger hvor de fryser. Etter å ha flyktet med fare for egne liv, traumatiserte og redde får de nå en tilleggsbelastning hvor de igjen er i livsfare. Uskyldige mennesker, redde barn, gravide, eldre og skadede som trenger pleie får ikke dekket sine grunnleggende behov for trygghet.

Vi hjelper stadig mindre

Så hva gjør Norge for å hjelpe alle disse menneskene på flukt, som nå befinner seg på vårt kontinent? Fint lite, og mindre og mindre. Kommunene har vært villige til å ta imot flere flyktninger. Men nå fattes det vedtak rundt i kommunestyrene om å ta imot færre, fordi det ikke er flyktninger nok i norske mottak. Vedtak vi fattet for kort i tid tilbake endres etter oppfordring fra Integrerings – og mangfoldsdirektoratet med begrunnelse at det ikke er flyktninger nok.

Vi må legge ned tilbud og tiltak fordi det ikke er mulig å drive for så få flyktninger som vi nå kan forvente. Med den krisen vi nå ser i Europa, så er dette umulig å forstå – og umulig å forsvare.

Uretten kan ikke tåles

Det er vondt å se mennesker lide, men så lenge vi kan bytte TV- kanal på våre storskjermer, så kan vi velge å ikke se, ikke føle og ikke handle. Men vi må ikke tåle den urett som ikke rammer oss selv, vi må ta innover oss at medmennesker fryser i hjel rett utenfor vår dør, og vi må endre vår politikk.

Ny regjering er påkrevet

For å skape en forandring må vi stemme fram en ny regjering og en ny politikk. Som SV politiker er jeg og mine partikolleger klare for å gjøre nettopp det, vi ønsker å ta kampen for en human flyktningpolitikk hvor vi som nasjon bidrar for å løse denne krisen. Så får vi håpe ikke for mange fryser i hjel i vinter, det er dessverre lite politisk vilje til å forhindre det i landet vårt nå.

Grete Wold

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags