Det er enkelte forhold det er vanskelig å bare legge fra seg. Det jeg nå tenker på er at politiet brøt seg inn i et kirkehus ved å knuse en rute en tidlig morgen slik at de kunne få tak i en familie med små barn som ikke hadde juridisk rett til å bo i Norge. Det hjalp ikke at familien hadde skiftet tro til kristendommen og dermed følte at de var i fare i hjemlandet. Det hadde visst heller ikke noen betydning for framgangsmåten at familien kom fra et land der folk og især unger, er redde for politiet.

Jeg har en viss forståelse for at myndigheter må bestemme hvem som skal få bo i landet vårt. Vi har imidlertid hatt mange kirkeasyl i Norge og slike saker har blitt løst uten, så vidt jeg husker, en brutal politiatferd. Hvorfor skal den regjeringen vi nå har umenneskeliggjøre fellesskapet vårt?

Har FrP noe som helst å komme med?

Men det er egentlig ikke første gangen at norsk politi uten å nøle gjør en tilsvarende jobb som er pålagt av myndighetene. Sist det hendte var under andre verdenskrig og den aksjonen fra lydige norske politifolk kostet nesten alle norske jøder livet. Forskjellen er at under krigen hadde vi ikke noen lovlig valgt myndighet, men nå er justisministeren som en del av regjeringen egentlig valgt av folket.

Det er FRP som er utøvende myndighet når det gjelder juss i dette landet og den makten ser det ut til at partiet bruker uten innblanding fra resten av regjeringen og selvfølgelig også uten å bry seg om forskningsresultater og anstendighet. FRP som er valgt av en liten del av folket (15%) bestemmer altså om hva som er lov og rett hos oss. Det ligner faktisk på forholdene vi hadde under krigen da en liten del NS-medlemmer hadde styringa i landet.

Er det noen grunn til å tro at FRP har noe som helst fornuftig å komme med når det gjelder mennesker på flukt? I hele sin eksistenstid har dette partiet skremt med de farlige flyktningene, men ærlig talt, har ikke flyktninger hittil vært en berikelse for samfunnet?

Flere dør av høyreekstremister

Det er riktig at terrorister har tatt livet av mange mennesker i Europa i de siste årene. Men vi skal være klar over at veldig mange flere er drept av høyreekstreme i vår verdensdel. IS har fått god hjelp av media når det gjelder oppmerksomhet om drapene sine; på den ekstreme høyresida er det bare ABB som har lykkes på tilsvarende måte.

IS er en terrororganisasjon som hovedsakelig (90%) rekrutterer fra småkriminelle miljøer der Muhammeds lære slett ikke blir respektert. Det er mange forhold som gjør at slik ungdom tiltrekkes av en slik ekstrem organisasjon, den viktigste grunnen er nok at flyktninger og særlig muslimer blir trakassert ganske grovt i enkelte miljøer.

Vi lever i en tid med store utfordringer når det gjelder mennesker på flukt. En naturlig reaksjon på det som er vanskelig, er å gjøre bruk av forskning og sunn fornuft og ellers alle gode krefter for å gjøre det beste ut av situasjonen. Men i mange land og nå også i Norge blir skremselspropaganda om flyktningene brukt av høyreekstreme grupper for å samle makt på egne hender. Mye mer anstendig og vesentlig mer i pakt med kristne verdier ville være om rike land samarbeidet om gode løsninger. Norges eneste bidrag nå for tida er imidlertid bare at flyktninger hvert fall ikke skal komme hit.

Muslimer er ivrige etter å vare på norske verdier

Flyktninger er ikke noe problem for Norge; det skal vesentlig flere innvandrere til før vi kan snakke om noen krise. Jeg ser heller ikke noen trussel ved at det blir flere muslimer hos oss. De muslimene jeg vet om er svært så ivrige etter å ta vare på og å overta positive norske verdier.

Terrorister kan ikke forandre vårt land, men ytterliggående høyreinspirerte grupper er i ferd med å kaste vrak på viktige demokratiske prinsipper som har gjort Norge til et velfungerende land. Slik sett er Fremskrittspartiet med blant andre Sylvi Listhaug i fronten mye farligere for oss enn det IS kan være. Vi bør være takknemlige for at Arbeiderpartiet og ikke FRP har hatt styringen i tidligere år.