På Tønsberg Blads førsteside 21.3 heter det at «– Vi må ta vare på Sylvi». Dette er meningsløst. Det er flyktningene som Sylvi Listhaug forfølger vi må ta vare på. Nylig ble en afghansk familie hentet klokka 6 om morgenen i et bedehus på Fitjar, politiet knuste et vindu og brøt seg inn.

Familien er et par i 20-årene med tre små barn, det yngste født i Norge. Kvinnen rømte som 14 årig barnebrud fordi hun skulle tvangsgiftes. Nå er hun gift med mannen hun ville ha. Sånt gir dødsstraff i Afghanistan, «slike» kvinner steines. Likevel er de avvist av UNE og norsk rett – «ingen grunn til å frykte forfølgelse hvis de returneres til Kabul». Og de får ikke lov å vente i Norge til anken er behandlet. Hvor kyniske regler er det vi har fått med denne regjeringen?

For få dager siden drepte en selvmordsbomber 24 mennesker i Kabul, dette skjer hver uke, folk drepes og lemlestes. Dit vil altså norske myndigheter sende dem. Da støtter jeg heller sogneprest Tor Magnus Amble i Hønefoss som nå har gitt dem kirkeasyl. Familien er livredd for å bli sendt tilbake, og derfor sier han: «Når mennesker frykter for livet, så må man stole på dem og bare ta det derfra.» Dette er kristendom slik den kan være på sitt beste. Til Sylvi Listhaug vil jeg heller si, med en omskriving av Arnulf Øverland: Riv kristenkorset av ditt bryst!

Andre land har stoppet tilbakesending til Kabul. Norge bør respektere hva FN sier om sikkerheten der. Denne redde familien er verken narkosmuglere eller mafia og må få bli i Norge, de ønsker bare – som alle oss andre - å ha et liv!