Verdier i spill

KRITIKK: Den nåværende regjeringen, med Siv Jensen (t.v.), Erna Solberg og Trine Skei Grande i spissen, er ikke opptatt av fred, mener Elizabeth Chapman.

KRITIKK: Den nåværende regjeringen, med Siv Jensen (t.v.), Erna Solberg og Trine Skei Grande i spissen, er ikke opptatt av fred, mener Elizabeth Chapman. Foto:

Av

Hans Christian Zeiner Thorbjørnsens kommentar om verdier i Tønsbergs Blad torsdag 29. november er prisverdig gjennomtenkt.

DEL

LeserbrevAlle partier har sine verdifulle og kloke mennesker, men partiene er dessverre delte.  Han skriver: «Andre verdier under Hareides og Høyres verdiparaply, nestekjærlighet, menneskeverd og forvalteransvar ble knapt berørt.»

Det er noe annet som ikke berøres, og det er krig som handlemåte/policy. Hva det har ført til, hva det kan føre til. Spørsmål blir ikke stilt til politikere, ikke tatt opp i mediene, men unngått. Det er høyaktuelt for menneskets fremtid. Det er Rødt og de små partiene som er opptatt av dette.

LES OGSÅ: Har verdier mistet sin verdi?

Skoleelevene skal nå få vite om siste verdenskrig. Hvorfor bare den, istedenfor å ta opp første, andre og nåværende konflikter i sammenheng? Ta fatt i fred-krig-spørsmålet.

Den nåværende regjering er ikke opptatt av fred i verden. Bare se på hvordan Erna Solberg og Siv Jensen oppførte seg i salen under siste utdeling av Nobels fredspris til ICAN, den internasjonale Nei til Atomvåpen-organisasjonen.

Det ville være fint hvis vi la ned de nåværende partiene og skapte nye, som forstår at hverken klima/ miljø, menneskeretter, fattige, flyktninger, hjemløse og barna kan ha et godt liv så lenge vold velges og brukes.  Det tragiske er at mangfoldige flere barn i verden dør enn de aborterte barn. Men det er en helt annen diskusjon som aldri burde brukes for å få stemmer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags