Nå blir det lettere å oppfylle bildrømmen

GLADNYHET: At fritak for engangsavgift nå gjelder fra bilen er 20 år gammel, ikke 30 år siom tidligere, er en skikkelig gladnyhet for norske bilentusiaster, mener Morten Stordalen.

GLADNYHET: At fritak for engangsavgift nå gjelder fra bilen er 20 år gammel, ikke 30 år siom tidligere, er en skikkelig gladnyhet for norske bilentusiaster, mener Morten Stordalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En av flere Frp-seire i regjeringsplattformen fra i vinter var at man skulle kunne importere biler over 20 år uten å betale engangsavgift på disse. Nå innføres denne ordningen med effekt fra 1. juli.

DEL

MeningerDette vil være til stor glede for alle landets bilentusiaster. Jeg er svært glad for at dette kom på plass såpass raskt. Nå kan man bruke sommeren til å se etter drømmebilen på utenlandske annonsesider og kanskje til og med hente den inn i løpet av sommeren om man finner den rette.

Tidligere var det sånn at såkalte veteranbiler, altså biler over 30 år, var fritatt engangsavgift. Nå vil dette også gjelde biler over 20 år.

Dette vil i praksis medføre halv pris i forhold til hvordan det var før for flere modeller. En bil til 100.000 kroner i utlandet kunne fort ende opp på nærmere 200.000 kroner når engangsavgiften var betalt. Nå betaler du bare den prisen du faktisk kjøper bilen for i utlandet, pluss norsk moms.

Bruktbilmarkedet i Sverige, og spesielt i Tyskland, er mye større og bredere enn i Norge og her kan man finne mange flotte eldre biler i de fleste prisklasser.

Dette åpner i praksis opp i mye større grad enn før for å importere drømmebilen fra 90-tallet. Det er mye å velge mellom. Og for hvert år som går vil nye biler komme inn under 20-årsregelen. Til neste år kan du eksempelvis hente inn en 2000-modell avgiftsfritt.

Morten Stordalen

Morten Stordalen Foto:

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags