Vår ødelagte by?

Av

Jeg er muligens en 75 år gammel surpomp som ikke kan innfinne meg med hvordan  den gamle og ærverdige byen sakte, men sikkert er blitt ødelagt?

DEL

LeserbrevHadde vi ikke hatt Norges fineste bryggeareal,  som har gjort byen til den beste sommerbyen i Norge, så hadde ikke byen fått den oppmerksomheten den har i dag. Den tusenårsgamle byen har svært lite å vise fram dessverre. Nå nekter også Riksantikvaren at vi ikke får lov til å bygge opp ringmuren på Slotsfjellet, noe som har vært Tønsbergensernes drøm i generasjoner.

I dag er det utbyggerne med feite bankkontoer som regjerer byen med noen grusomme murbygninger,  som kaster mørke skygger over en ødelagt by som blir mer og med skadet. Heldigvis så har vi fremdeles noen meget ivrige personer som driver et frivilighetsarbeide det står utrolig respekt av.

Vikingene på Vikingodden har bygd to kopier av vikingskip som har skapt enorm interesse i hele verden. Dette har satt Tønsberg på verdenskartet uten hjelp fra vår såkalte politikere. Jeg vil også fremheve alle de fantastiske arrangementene  som er satt i stand kun på frivillig basis. Jeg vil også trekke fram Tønsbergdagen som så dagen lys den 14 juni 1974, på vegne av Tønsberg Junior Chamber som har skapt enorm aktivitet i byen igjennom 45 år.

Dagen feires i år den 14 juni 2019 med arrangørene fra den gang da. Hadde ikke byen hatt så mange frivillige personer, så er jeg usikker på om livet i byen vår, vært det samme som den er i dag?  

Derfor oppfordrer jeg byens politikere og kommune pamper, til å hylle alle de fantastiske frivillige til en Frivillighetsdag, en fast dag i året, hvor hver forening, organisasjon eller privatperson fikk en stand for å vise fram hva de drev med. Da tror jeg Tønsberg torv hadde blitt for lite. Da måtte vi nok ta i bruk gatene og brygge arealet. Hva hadde Tønsberg By vært i dag uten frivilligheten?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags