Valgkamp, løfter, visjoner og en haug med drømmer

Olaf Mathiassen

Olaf Mathiassen Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er noe med de «store ord, fagre løfter og forhåpninger» nå i disse valgkamptider! Alle partier har noe å friste oss velgere med, der er partiene like. «Om vi bare» ... så får vi det til og det gjelder alle. Hørt lignende før, ja helt klart, gamle tanker og løfter i stadig tilpasset og ny emballasje. Alle har ønsket om å nå sine mål og innfri løftene, noen mer enn andre! Tønsberg og Re Høyre mener nå å ha løsninger som gjør alt så meget bedre? Det skal satses på alle felt og særlig på frivilligheten ifølge Lise Mandal som er Høyres ordførerkandidat.

Ikke visste jeg at Høyre har tenkt å lage ordninger som fremmer frivilligheten i kommunen, hva kan nå det være som ikke frivilligheten selv har kommet på! Men flott at det nå skal legges til rette for slik innsats på bredt grunnlag! Høyre skal etter det vi kan tyde i et tidligere avisinnlegg der Lise Mandal uttaler seg, opprette og tilpasse ordninger som gjør det mulig å låne ut sportsutstyr og annet til barn, ungdom, eldre og innvandrerfamilier.

Alle skal omfattes av ordninger og reelle løft innen frivilligheten sier Lise Mandal, så flott! Nå er da slik at dette allerede er tenkt på siden Tønsberg Frivilligsentral og Bymisjonen har skaffet lokaler til nettopp dette, med felles utlånssentral der frivillige skal stå for driften. Det er litt underlig at Høyre plutselig tar dette som sin sak og sier at de skal legge til rette osv.? Høyre har hatt «bukta og begge endene» i lang tid i Tønsberg og burde ha kommet frivilligheten i møte for lenge siden med bedre økonomi, så hadde dette vært på plass for mange år siden!

Men, takk Høyre for løftet om at alt skal bli så meget bedre, ifølge Petter Berg sin uttalelse til avisa tidligere «går det så det suser»! Da er penger ikke noe problem lenger og alle kutt og nedskjæringer kan tilbakestilles, er det slik å forstå! Er det slik at Vestfold Geologi Forening vil bli tilbudt et egnet lokale med en varig leieavtale i Tønsberg kommune! Foreningen hadde jo et lokale på Eik som vi pusset opp for mange titalls tusen for så å bli kastet ut etter noen uker med en ukes varsel! Da som nå var Tønsberg «kulturbyen Tønsberg» med Høyre i føringa!

Så nå går vi da lysere tider i møte, ikke bare for VGF, men også for foreninger og lag, frivilligheten og alle som jobber for å gjøre hverdagen lettere for dem som sliter. Hurra sier jeg, så lenge dette varer, men hva etter valget Lise Mandal? Når man oppdager at dette koster og alle vill ha mer penger i vårt stramme budsjett. Kanskje på tide med et skifte i Tønsberg i håp om at frivilligheten kan drive videre på frivillighetens egne premisser uten at noe parti skal ta æren for det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags