De aller fleste kjenner en eller flere som gruer seg litt ekstra til første skoledag etter ferien

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Det er alltid et barn som ikke har noe å fortelle fordi de ikke har råd til å dra på ferie.

DEL

LeserbrevEtt av ti barn tilhører en husholdning med vedvarende lav inntekt viser statistikk fra SSB. Vi i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) er opptatt av at barn skal kunne vokse opp i trygge og gode omgivelser. Derfor vil vi jobbe for å hjelpe familier i en vanskelig situasjon.

De aller fleste kjenner en eller flere som gruer seg litt ekstra til første skoledag etter ferien. For når alle skal fortelle hva de har gjort i ferien, er det alltid et barn som ikke har noe å fortelle. Flere vanskeligstilte familier har ikke råd til å gjøre noe ekstra for barna i ferien. Vi i FpU vil sikre en bedre hverdag for barn og unge som vokser opp i fattige familier. Fattigdom er et sammensatt problem. Det er skambelagt, og noe barn ofte skjuler for omgivelsene sine.

For barn som vokser opp i familier med lav økonomi betyr det mye å få delta på de samme aktivitetene som sine venner og få skape minner i ferien. Dessverre vet vi at en del familier sliter med å finansiere nettopp dette. I budsjettet for 2018 setter regjeringen derfor av 224 millioner kroner til en ordning som skal sikre at barn fra sosialt og økonomisk vanskeligstilte familier får delta på ferie- og fritidsaktiviteter. Dette er midler som vil utgjøre en stor forskjell for barna det gjelder.

I tillegg til å sikre at tilskuddsordningen for barnefattigdom er på et historisk høyt nivå, har regjeringen også sørget for å gi barn i lavinntektsfamilier gratis kjernetid i barnehage. Barnehagen er en utrolig viktig arena for barns sosiale utvikling. Det er her barna får danne nye vennskap, lært språket, og får utfolde seg.

Vi i FpU vil hjelpe slik at færre barn må oppleve å vokse opp i fattigdom. Familiens inntekt skal ikke avgjøre om barna får delta i fritidsaktiviteter. Derfor er vi glad for at regjeringen tar dette på alvor. I 2015 la FrP-H-regjeringen frem tidenes første strategi mot barnefattigdom. Her ble hele 64 forskjellige tiltak dratt opp. Det er gledelig for oss i FpU at regjeringen nå fortsetter arbeidet mot barnefattigdom.

De siste tallene fra SSB viste også at barn med innvandrerbakgrunn utgjør godt over halvparten av alle barn i lavinntektsgruppen. Derfor er vi glad for at FrP og resten av regjeringen fortsetter arbeidet med å få innvandrere raskere i arbeid som en del av satsingen mot barnefattigdom.

Det er gledelig for oss i FpU å se at regjeringen prioriterer arbeidet mot barnefattigdom høyt. En side av fattigdom handler om mangel på gode opplevelser, disse midlene gjør at flere barn og unge kan få gode opplevelser og minner. FpU vil fortsette å kjempe for at færre barn vokser opp i fattigdom. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags