Gå til sidens hovedinnhold

Nei, jeg mobber ikke FrP, jeg påpeker alvorlige feil i partiet

Artikkelen er over 3 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Tore Heggum har skrevet et leserbrev i Tønsbergs Blad den 14. februar og også på avisas nettsider der han hevder at jeg mobber partiet Frp og velgerne til dette partiet. Jeg trodde jeg drev med opplysningsarbeid; det er ikke mobbing å påpeke alvorlige feil fra et regjeringsparti. For meg er mobbing systematisk plaging av folk som ikke kan forsvare seg og der har vel Fremskrittspartiet en del erfaring fra mobbesida

BAKGRUNN: «Monster», sier justisministeren. Dette er flaut for Høyre

Egentlig har jeg ikke henvendt meg til Frp eller partiets velgere; jeg vil imidlertid gjerne vite hvordan partiet Høyre og nå også Venstre stiller seg til en justisminister som bruker et meget primitivt språk om de mest upopulære forbryterne i Norge og ikke er villig til å beklage det.

Alle er opptatt av ofrene

Noen av reaksjonene på leserbrevet mitt er at jeg ikke er opptatt av hvordan de misbrukte barna har det. Dette er selvfølgelig tull; vi er alle opptatt av ofrene i slike saker. Men det er en forskjell mellom Frp og mer anstendige partier: Frp vil spre hat og på denne måten få velgere, og da er de fornøyd. Mer moralske partier er opptatt av at unger ikke skal bli misbrukt i framtida.

Vi vet noe om hvordan vi kan hjelpe folk med pedofile tanker til å holde seg i skinnet. Det er ikke lurt å kalle dem for monstre; slik fordømmelse har lett for å bli selvoppfyllende. Folk som sliter med forbudte tanker trenger hjelp til å bearbeide det som er vanskelig. Fordømmelse er ikke en løsning dersom vi vil hindre overgrep mot barn.

Les også

Marie deler ut 10.000 kr til den som skriver den beste 8. mars-kronikken: – Du trenger ikke være rødstrømpe

 

Justisministeren bør fjernes

Jeg vil til slutt si at en naturlig reaksjon på at en justisminister som benytter seg av ufine metoder for å vinne egen popularitet, ikke er å be henne skjerpe seg, men å fjerne henne fra stillingen. Statsråder har ingen kontrakt på at de kan gjøre hva de vill og likevel beholde jobben. Ingen politiker fra et annet parti ville blitt i stillingen dersom vedkommende hadde opptrådt på lignende måte. Skal Frp- politikere ha særrettigheter når det gjelder styre og stell i dette landet?

Nils Kristian Aanderaa

Kommentarer til denne saken