Gå til sidens hovedinnhold

Dårlig gjort når friske og raske parkerer på handikapplassen

Artikkelen er over 4 år gammel

Folk uten handikapskilt parkerer som oftest der de skal. Men det hender faktisk ganske ofte at vi ser folk benytte seg av den nærmeste plassen «fordi de bare skulle kjapt innom butikken». Noen ganger har vi også mista «vår» plass på grunn av dette.

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er det ikke sånn at vi må ha handikapparkering når vi har med Sara på tur, men det gjør alt mye enklere. De er bredere, så vi får plass til rullestolen rett utenfor bildøra hennes. Dessuten er de ofte plassert nær inngangen til butikken.

Forrige uke tusla vi bort på butikken, Sara i rullestol. Vi hadde ikke behov for spesialparkering akkurat da, men det hadde tydeligvis den flunka nye, hvite Teslaen som sto der.

LES OGSÅ: Rapport: Servicehund gjør livet bedre og sparer samfunnet for penger

Mannen min gikk bort og pekte i vinduet foran. Dama som satt inni rulla ned vinduet. Hun var tydelig brydd, og visste ikke hva hun skulle si. Den omsorgsfulle pappaen spurte om hun hadde handikapskilt, siden hun sto på handikapparkering. Det hadde hun ikke. Og da hun så Sara i rullestol, beklaga hun seg.

Jeg vet ikke om hun kommer til å slutte å parkere der, men har det på følelsen. Ta plassen fra en multihandikappet femåring i rullestol liksom ...

Kommentarer til denne saken