Jeg frykter vi må betale for en valgfrihet vi ikke vil ha

UKJENT PROBLEMSTILLING: Jeg har aldri hørt om nekting av vanning av blomster eller måking av sne, skriver Kristian Erling Sommerseth om temaet brukerstyrt personlig assistent.

UKJENT PROBLEMSTILLING: Jeg har aldri hørt om nekting av vanning av blomster eller måking av sne, skriver Kristian Erling Sommerseth om temaet brukerstyrt personlig assistent. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

En million kroner kunne vært brukt til å styrke tilbudet for dem som trenger personlig assistent. Men Silje Johanne Husums erfaringer kjenner jeg meg ikke igjen i.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det var med interesse jeg leste om Silje Johanne Husums erfaringer med Brukerstyrt personlig assistent (BPA) i Tønsberg. Som bruker av denne tjenesten gjennom 11 år i kommunen kjenner jeg meg overhodet ikke igjen.

De som jobber med BPA i kommunen har jeg opplevd som service innstilte lydhøre og imøtekommende. Har man presentert en utfordring så har kommunen vært løsningsorientert. Jeg har ikke møtt manglene medmenneskelighet.

Jeg har heller aldri hørt om nekting av vanning av blomster eller måking av sne. Jeg er klar over at dette er arbeid man må utføres innenfor tildelte time ramme, man får ikke eget vedtak på vanning av blomster.

Tar man utgangspunkt i stortingets vedtak om rettighetsfesting av BPA er det gjort en avgrensning mot natttjenester. Her står kommunen fritt til å tilby hjemmesykepleie. Dette er åpenbart en svakhet i lovverket som  stortinget bør se på.

Som medlem av det kommunale rådet for funksjonshemmede anbefalte flertallet av rådets medlemmer fortsatt kommunal drift av BPA.  Det var to grunner til det 2 av 17 brukere ønsket privat drift, prisen på frislipp for private gir en merkostnad på 1 million kroner.

Denne millionen kunne vært brukt til å videreutvikle BPA i kommunen. Nå valgte Tønsberg bystyre å se bort fra vårt råd om fortsatt kommunal drift, jeg frykter at det er BPA brukerne som må betale prisen for en valgfrihet de ikke ønsker.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken