Gå til sidens hovedinnhold

– Vi ble sviktet av våre egne! Dette skaper uro blant de ansatte.

Artikkelen er over 4 år gammel

Vi er vitner til et uverdig politisk spill med ulike politiske agendaer, hvor de 240 ansatte på Fylkeshuset blir redusert til en brikke.

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

18. mai hadde fylkestinget ekstraordinært møte med én sak på agendaen:

«Lokalisering av hovedsetet til fylkesmannsembetet og hovedsetet til fylkeskommunen i ny region Vestfold-Telemark.»

Fylkesrådmannens innstilling, som ble støttet av oss hovedtillitsvalgte og fylkeshovedverneombudet, var i tråd med den usignerte intensjonsavtalen mellom Vestfold og Telemark fra sist høst, nemlig at hovedsetet for den nye folkevalgte regionen skal lokaliseres til Tønsberg og at fylkesmannsembetet skal lokaliseres til Skien.

BAKGRUNN: Vil ikke gi fra seg Fylkesmannen (+)

Er det egentlig rettferdig?

Og hva er det som så skjer i fylkestinget? Jo, vi blir vitne til et uverdig politisk spill med ulike politiske agendaer, hvor de 240 ansatte på Fylkeshuset blir redusert til en brikke. Dette spillet ender meget skuffende, og svært overraskende, med et enstemmig vedtak om å beholde Fylkesmannen i Tønsberg! 

Dersom statsråd Jan Tore Sanner i neste måned følger rådet fra fylkestinget og plasserer fylkesmannsembetet i Tønsberg, kan det bety at flesteparten av de ansatte på Fylkeshuset får arbeidsplassen sin flyttet til Skien fra 2020. For det har hele tiden, fornuftig nok, blitt lagt vekt på at det skal være en balanse i antall offentlige arbeidsplasser mellom Telemark og Vestfold. Det er uansett helt urealistisk å regne med at Tønsberg får både det sammenslåtte fylkesmannsembetet og blir den nye fylkeshovedstaden med fylkesadministrasjonen. Og er det egentlig rettferdig eller et godt grunnlag å bygge en ny region på?

BAKGRUNN: Politikerne enige om at fylkesmannen må være i Tønsberg og ikke Skien - men Høyre skapte irritasjon (+)

Skaper uro blant de ansatte

Regionreformen har naturlig nok allerede skapt mye uro og usikkerhet blant de ansatte på Fylkeshuset, noe som vi hovedtillitsvalgte flere ganger har understreket. Denne situasjonen vil høyst sannsynlig føre til kompetanseflukt og et svekket arbeidsmiljø. Men at våre egne arbeidsgivere, fylkestingspolitikerne, som burde være de ansattes fremste forsvarere, gjennom sitt vedtak velger å prioritere Fylkesmannen, er for oss nesten uforståelig og svært skuffende.  

Hvor ble det av fylkeskommunens verdier "modig" og "rettferdig" torsdag 18. mai?

Kommentarer til denne saken