Kjære fyrverkeri-elskere. Mine tanker går til de som har opplevd skuddhendelser eller krig.

VIL HELLER HA LASERSHOW: Ville dyr kan heller ikke få en betryggende stemme rundt dem som roer dem ned. Jeg vil tro de løper og flyr til de ikke orker mer, skriver Linda Eid.

VIL HELLER HA LASERSHOW: Ville dyr kan heller ikke få en betryggende stemme rundt dem som roer dem ned. Jeg vil tro de løper og flyr til de ikke orker mer, skriver Linda Eid. Foto:

Av

Godt nytt år! Jeg er glad for at den verste rakettoppskytingen er over.

DEL

LeserbrevDet var flotte raketter men som mange andre har jeg en hund som blir svært redd for raketter. Første nyttårsdag ble det skutt opp flere raketter. De første klarte jeg å distrahere hunden min bort fra men de kl19.30 ble hun svært redd for. Det er ikke lov med fyrverkeri i dag. Jeg og mange med meg ønsker oss en stille og rolig dag etter en slitsom kveld i går. 

Jeg må planlegge dagene før og etter nyttårsaften fordi noen av dere bare må  sende opp noen raketter til. En rakett som blir skutt i været av dere, gjør at min hund kommer i en svært angstfylt  tilstand i en time etterpå. Ja, en time. Hun puster tungt, peser, piper og prøver å komme seg ut. Gjentar oppskytingen seg gjennom hele dagen så får jeg ikke gjort så mye annet enn å trøste en redd hund.

Jeg skal jobbe innimellom og må da finne noen som kan være sammen med hunden min og passe på at hun ikke blir så redd, fordi jeg vet at det er noen fyrverkeri elskere  som ikke klarer å la være å skyte opp bare noen raketter i dag også. Jeg lurer på om dere må planlegge disse dagene i denne tiden for at andre mennesker kan gjøre det de har lyst til?

Mine tanker går også til mennesker som har opplevd tragedier som skuddhendelser eller krig. De kan komme inn i en svært angstfylt tilstand når disse kraftige lydene kommer plutselig på.

Ville dyr kan heller ikke få en betryggende stemme rundt dem som roer dem ned. Jeg vil tro de løper og flyr til de ikke orker mer.

Hvis rakettoppskytingen hadde vært bare noen timer på nyttårsaften hadde alle vi som har et problem med fyrverkeri kunne planlagt denne dagen og ikke mange andre dager i tillegg. 

Jeg synes det er dårlig gjort og håper at dere kan la dette være til neste år. Jeg ønsker meg en fredfylt nyttårsfeiring med lasershow isteden men det kommer vel ikke til å skje med det første.

Krysser fingre for et bedre 2019.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags