Denne nyttårsaftenen fikk jeg følelsen av å være i et krigsområde

DRØMMER OM FRED: Sidsel Nachtstern reagerer på årets fyrverkeri.

DRØMMER OM FRED: Sidsel Nachtstern reagerer på årets fyrverkeri. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Verden er full av bomber og granater, og jeg kan ikke forstå hvorfor vi skal etterligne lyden av de grusomme våpnene.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg er ikke surmaget eller noe sånt, men denne nyttårsaftenen fikk jeg følelsen av å være i et krigsområde.

Uten sammenligning med redselen og ødeleggelsen av hva bomber gjør mot mennesker, for her var det selvfølgelig gleden av å feire et nytt år som var grunnen. Verden er full av bomber og granater, og jeg kan ikke forstå hvorfor vi skal etterligne lyden av de grusomme våpnene.

Hvite ballonger

Hadde det ikke vært bedre å sende opp fredssymboler? Ja, for er det ikke fred vi ønsker mest av alt? Tenk om vi kunne sende opp hvite ballonger. Det hadde vært noe det!

Jeg var i Berlin under 25års feiringen for murens fall . Det ble sendt opp tusener av hvite ballonger, og fredslykter, og det var så vakkert og verdig.

Tenk om vi kunne møte det nye året slik!

Det er en ønskedrøm

Ja, jeg er klar over at det bare er en ønskedrøm men det er lov å håpe. Jeg tror til og med at jeg har mange med meg i denne ønskedrømmen.

I år var det verre enn noen gang. Det startet i god tid før midnatt, og fortsatte ut i de små timer etter midnatt. Burde det ikke være et oppsamlingssted for sånne ting nyttårsaften? Da kan de som elsker dette samles og ha det gøy.

Vi bor inne i et tettsted og jeg trodde det var sånn at man ikke skal sende fyrverkeri opp blant hus og folk. Det er visst ikke lov å sende opp raketter med styrepinne, men jeg tro nok at om man vil ha tak i det, klarer man det med noen omveier.

Dette var bare et lite hjertesukk fra meg. Godt nytt år til dere der ute, og tenk om vi kunne få et 2018 i fredens tegn.

Det ville vært noe, det.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags