Gi disse blokkene i Snorres gate rødt lys!

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Jeg viser til artikkelen i Tønsbergs Blad 16/6-20 «Raser mot planene» om utbyggers ønsker om enda flere blokker.

I bildeteksten står det at utbygger «satser på klima». Jeg spør: Hva i all verden betyr «100 % klimanøytrale, både med tanke på produksjon, levetid og forsøpling»? Hvordan har man da bygd hus fram til nå?

Jeg er helt enig med Eivind Luthen i alt det han sier om å bevare de gamle husa som jo utgjør Tønsbergs sjel og særpreg. Men han sier at han ikke vil skylde på politikerne. Jo, det nettopp politikerne som sitter med makta! Det er politikerne som til syvende og sist bestemmer om pengegriske utbyggere skal få «ja» eller «nei». Vi er prisgitt sammensetningen i kommunestyrene – derfor er lokalvalget hvert 4. år så veldig viktig. Stem inn politikere som mener at vi kan bygge lavere hus med saltak istedenfor stygge, høye blokker.

Journalisten spør om det ikke blir «mye nostalgi». Hva da med Brygga? Fjerdingen? Nordbyen? Gråbrødregata? Øvre Langgate? Disse områdene er vesle Tønsberg og skiller byen vår fra andre småbyer! Brygga ble redda fra riving i siste øyeblikk, og ingen snakker om «mye nostalgi» der, men alle bruker med glede Brygga!

Tilpasning er stikkordet. DIVE-analysen fra 2013 konkluderer: «Når det gjelder høyder, må prosjektet tilpasse seg områdets varierte karakter». Blokkene til utbygger er overhodet ikke tilpassa resten av bebyggelsen. Ikke glem at flere politikere sto fram i etterkant av den massive Kaldnes-utbygginga og sa at de angra på at de hadde vært med på å gi dem grønt lys.

Gi disse blokkene i Snorres gate rødt lys!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 07:00.