Har de folkevalgte i Tønsberg mistet ansvarligheten med skattebetalerens penger?

Jan Akerholt

Jan Akerholt Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Det er sjelden det koker over i hodet mitt, men å lese at kommunen forsvarer konsulenttjenester med bruk av nesten en million av kommunekassa, for å fri seg selv fra sitt ansvar for fordelingen og ansvar for hvilke områder besparelsene skal tas fra.

Dette er jo ikke riktig klokt å bruke skattebetalernes penger i en tid hvor det ligger flere hundre millioner i underskudd i kommunekassa fra før.

Nå må dere slutte å belegge fortsatt bruk av penger i finansielle skuffer (for lån) og andre henvisninger til tidligere poster som er tatt med eks. kommunesammenslåing-potten. (Til opplysning var det også på denne tiden et formidabelt underskudd i kommunen)

Beklager, men jeg må bare stille kommunestyret med ordfører Anne Rygh Pedersen og rådmann Egil Johansen spørsmålet: hvor er det blitt av anstendigheten, når dere i innlegg i Tønsbergs Blad i dag forsvarer bruk av konsulenttjenester med spisskompetanse osv.

Nei, dette går for langt.

Har dere (i kommunestyret) glemt hva dere har blitt valgt inn til. Det er bare tull å drive en kommune på denne måten.

Det er nå på tide at Tønsberg kommunen (etter undertegnedes mening) burde vært satt under Fylkesmannens myndighet for at kommunestyret ikke kan sette ut i livet bevilgninger uten godkjennelse av han.

Jeg tror de fleste innsparinger kan sees på som nødvendige, men hold dere unna å ta fra noe som helst som berører syke og gamle, barn og unge. Da blir det bråk!

Ps.: Tenk dere om to ganger på møtet 22. september. La det ikke gå sport i å ta fra de svakeste og gi til de rikeste!


Artikkeltags

Kommentarer til denne saken