Har man Theatercafeen i tankene når man besøker Flykafeen, går det dårlig for Flykafeen

Av

Mat, drikke og reise er populært, og det er faste spalter i aviser om hvordan maten tilberedes og serveres, hvordan lokalene er, hvordan vinen smaker og hvordan reisen står i forhold til forventningene.

DEL

Leserbrev2020 har blitt et koronaår med oppfordring til å reise innenlands. Vi burde ha funnet ut for lenge siden at Norge er et gedigent turistland som de fleste ikke har særlig godt kjennskap til. Problemet med landet er at det er langt, veiene til dels dårlige. De nye veiene er så dyre å kjøre på at bankkontoen tømmes efter hjemkomsten. Overnatting og mat er dyrt i sesongen, for det er her bedriftene skal hente inn hele årskostnadene pluss overskuddet. Utenlandske turister legger som regel igjen mer enn norske, men i år uteblir de fleste av dem. Det blir en del av prisen for at vi lever trygt skjermet for et virus. Så får vi se hvor lenge vi holder avstand og vasker hendene.

LES OGSÅ: TBs matanmeldere har vært på Flykafeen: – Du trenger ikke dra på Brygga for å få himmelsk pinnekjøtt

Mediene skal leve, og da er det godt å ha noe å skrive om. Hvilken bakgrunn disse omreisende kvalitetskontrollørene har, vites ikke, men like viktig som en faglig bakgrunn bør være hvilken innstilling man har til det stedet som skal besøkes. Har man Theatercafeen i tankene når man besøker Flykafeen, går det dårlig for Flykafeen. Flykafeen har fått gjennomgå i Aftenposten, men fikk en annen bedømmelse da Tønsbergs Blad var på besøk.

LES OGSÅ: Flykafeen-sjefen raser etter anmelderslakt: – Har vært i sjokk siden jeg leste den

Jeg har besøkt Flykafeen flere ganger, og jeg har ikke besøkt stedet for å hygge meg en kveld, men for å slippe å lage mat hjemme og dermed tilfredsstille et behov. Det behovet tilfredsstiller Flykafeen. Det er rent og pent, fin parkering, hyggelige ansatte og buffeten har akseptabel og god nok mat for de som skal spise et rimelig måltid og fortsette kjøreturen. I disse koronatidene er det ikke buffet, men tallerkenservering, og da blir tilbudet innskrenket og annerledes. Det skal man ikke dømmes etter.

LES OGSÅ: Måtte droppe bufféten, men kokken garanterer at du blir mett

Neppe spist skosåler

Jeg har kokkefagbrev, serveringsbrev, restaurantbrev og hotellbrev, og har vært leder av hotell- og reiselivsbedrifter i Norge og Spania. Utdannet ved Hotel Klubben og Norsk Hotellfagskole, som nå heter Norsk Hotellhøgskole. Jeg er gift i Sveits og har reist mye opp og ned de europeiske motorveiene, bodd på fantastiske hotell både i Europa og i USA. Mine faglige kunnskaper er dermed gode. På Mirage i Las Vegas forlanger jeg noe helt annet enn det jeg forlanger på Flykafeen.

LES OGSÅ: Stjernekokk satser: – Vi fikk en pangstart og jeg tror vi kan få Stasjonen opp til nye høyder

Når skribenten skriver om biffen på Flykafeen at den er som skosåler, er jeg overbevist om at vedkommende ikke har spist skosåler, og dermed ikke har mulighet til å fastslå riktigheten av en slik sammenligning. Skittent var det også, sier de. Det er fullt mulig om man kommer efter en gjeng med anleggsarbeidere, men de går vanligvis ikke på bordene.

Jeg har vært på Flykafeen mange ganger og aldri sett skitt hverken på gulv eller bord. Ingen skosåler har jeg fått servert, men husmannskost av god kvalitet. Jeg kan velge mellom kjøtt og fisk og en rekke grønnsaker som selvsagt ikke er tilberedt der og da.

LES OGSÅ: Dill og Druen testet Restaurant Sjøsiden: Utsikten imponerte mer enn maten

Bør tegne om lokalene

Skulle jeg gi et råd til Flykafeen, var det å få noen til å designe serveringslokalene til noe mer attraktivt og særegent med rot i et flymiljø. I dag er det et enkelt serveringssted som kunne ligge langs en tysk motorvei. Til tross for ett poeng fra Aftenposten, er Flykafeen et populært sted som fortjener bedre omtale.

Jeg har spist på Furulund i Stokke. Det er et helt annet sted, med vekt på interiøret og mer «avansert» mat. At de får godt med poeng, skjønner jeg meget godt, for antallet poeng stiger raskt bare man går inn i lokalene.

LES OGSÅ: TBs anmeldere har vært på Furulund: – Skuffende av en av Norges beste veikroer

Det er heldigvis ikke poengene fra media som er avgjørende for stedet, men sluttstreken i regnskapet. Et det pluss i regnskapet, er det som regel et sted som har mange og trofaste kunder. Gjester kommer ikke igjen for å spise skosåler.

Artikkeltags