Har myndighetene glemt sitt ansvar og sin besøkelsestid?

Jan K. Akerholt

Jan K. Akerholt Foto:

Av

Det er mye bra med myndighetenes arbeid for å begrense smitten av korona-viruset, men alt kommer litt sent!

DEL

LeserbrevDet har så langt gått på at myndighetene gir råd og anbefalinger, men har gjort lite konstruktivt for å stoppe utbruddene av smitten.

Jo, arbeidsplassene er viktige å bevare, men ikke hvis smittespredningen eskalerer ukontrollert, som den har gjort i det siste, det kan få alvorlige følger på lengre sikt. Den pålagte karantenen har ikke fylt målsettingen, da det har vært opp til enhver hvordan man selv overholder den.

Vi fikk tidlig indikasjoner på at smitten kunne spre seg fra Kina og Italia, men ingen kontroll ble satt igang på Gardermoen. Vi skulle bare avvente situasjonen, og slik har det vært med det meste! I et innlegg i Tønsbergs Blad tok jeg til orde for at minnekonserten for Jahn Teigen burde utsettes. Det var mange som smilte, og jeg ble møtt med at jeg var hysterisk.

LES OGSÅ: Minnetreet er fullt av hilsener: – Nå kan du kose deg på langbordet der oppe

Et spørsmål jeg stiller meg er hvordan NAV skal møte alle utfordringer i tiden fremover? Vi er mange som blir berørt av dette, ikke bare næringslivet!

På det kommunale plan bør det komme flere saker på agendaen som dekker syke og gamle i denne situasjonen. Kommuneoverlegen i Tønsberg har mer enn én gang godkjent flere arrangementer med store folkemasser, f.eks. minnekonserten på Torvet med over 7.000 mennesker og bisettelsen til Teigen, som også ble godkjent av kommuneoverlegen.

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo fortalte her om dagen at flere fly fra utlandet landet på Gardermoen med flere utenlandske statsborgere som kunne gå rett ut i samfunnet! Dette og flere andre ting er rettet på nå, men dessverre kommer det altfor sent.

LES OGSÅ: Over 7.000 mennesker kom for å hylle Jahn Teigen: – Jeg har ikke ord

Kraftig lut

Jeg innrømmer at det er vanskelig og krevende, men man må sette grenser i samfunnet som gir resultater på kort sikt. Man bør, som i Danmark, stenge grensene umiddelbart, for å begrense en videre negativ utvikling. Skal vi holde på med disse nesten-begrensningene, blir vi aldri kvitt problemet, og år vil gå, med mange døde!

LES OGSÅ: Krisepakken: Endringer i sykepenger og omsorgslønn

Kan noen svare meg på hvorfor ikke matvarebutikkene reguleres, med kun ti mennesker inn i butikken ad gangen, og pålegg om engangshansker og -masker?

Mange vil nok si at jeg har mange hysteriske betraktninger, men tar vi ikke dette alvorlig, kan det bli 2 millioner smittede her i landet i et ettårsperspektiv.

LES OGSÅ: Ber Tønsberg-butikkene endre åpningstidene – har en viktig beskjed til kundene

Jeg savner et større engasjement fra Tønsberg kommune, som bør gå i bresjen for å legge føringer for å begrense utviklingen. Staten bør bevilge adskillig flere milliarder kroner for å begrense antallet konkurser og tilrettelegge støtteordninger for dem som blir permittert og får begrenset inntekt, inkludert overføringer til kommunene.

P.S. Se på Danmark, de handler langt mer restriktivt for å bekjempe viruset!
Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags