Skal vi aldri lære å ta forholdsregler?

NAIVT: Norske myndigheter er naive som ikke innfører obligatorisk sjekk av reisende som kommer hjem fra Kina, mener Jan K. Akerholt.

NAIVT: Norske myndigheter er naive som ikke innfører obligatorisk sjekk av reisende som kommer hjem fra Kina, mener Jan K. Akerholt. Foto:

Av

Igjen har myndighetene sviktet oss angående spredningsfaren for corona-viruset.

DEL

LeserbrevMyndighetenes håndtering av dette er risikabel! På den ene siden gir myndighetene et råd til norske borgere om ikke å reise hjem fra Kina til Norge på nåværende tidspunkt. Samtidig opplyser de at ingen kontroll vil bli satt i verk på Gardermoen foreløpig. Det betyr at nordmenn i Kina selv kan velge om de vil reise hjem og spasere gjennom den vanlige kontrollen uten å sjekke om man er bærer av viruset. I tillegg har Verdens Helseorganisasjon satt foten ned og advart resten av verden mot en økt mulighet for global spredning.

Hvor naive går det an å bli? Må vi først sette igang beredskapen når det kanskje blir flere som blir smittet på grunn av mennesker som fritt kan komme inn i landet her og selv bestemme om de skal ta kontakt med legevakt eller sykehus etter behov? Nei, vi lærer aldri! Nå er det over 8.000 smittede, og det kan ta flere år å fremskaffe en medisin som virker mot dette viruset.

Dette burde vært tatt opp i Stortinget, men det er som før: At man ikke skal skremme og skape uro, men det kan etter min mening bli en dyr erfaring! Jeg håper myndighetene tar til vettet, gir formaninger og setter igang beredskap med begrensninger på reiser inn og ut av landet. Jeg har snakket med flere som i disse dager reiser på sine bestilte ferier og flirer og ler når jeg mener det er uansvarlig! Det er nok mange som vil mene at jeg overdriver, men det gjenstår å se i nærmeste fremtid. Undertegnede ønsker likevel alle som reiser god tur med deres uansvarlighet overfor andre mennesker når de kommer tilbake til Norge og kanskje er smittebærere.


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags