Utfordringer i helsesektoren i Færder

Marion Berg

Marion Berg Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.De siste ukene har vi kunnet lese om brukere i helsesektoren som ikke får den oppfølgingen de trenger for å kunne håndtere livet sitt hjemme. Dette er en sterk indikasjon på hvor vi nå må øke fokuset framover, nemlig til hjemmetjenesten. Færder høyre har i sitt program å utvikle hjemmetjenesten slik at flere kan bo hjemme så lenge som mulig.

De siste årene har det blitt flere, og yngre brukere med stort behov for tjenester i eget hjem. Andelen personer med kroniske sykdommer øker, og flere får små eller store funksjonsnedsettelser. Det er kjent for de fleste at sammensetningen i befolkningen endres og vi får flere eldre og færre yngre i yrkesaktiv alder.

I Færder Høyre ser vi flere utfordringer knyttet til at behovet for pleie- og omsorgstjenester de neste 20 årene vil øke med 90%. Økningen i antall eldre og pleietrengende er ingen «bølge» som kommer – det er en virkelighet vi er i allerede. I Færder får vi f.eks 50 nye tilfeller av demens hvert år! Min generasjon (som er 50 år) lever 10 år lengre enn våre besteforeldre. Det i seg selv er strålende, men det betyr også at vi lever lengre med sykdom og helseplager og trenger tjenester over lengre tid enn tidligere.

For å løse utfordringene som ligger foran oss må vi klare å forestille oss at oppgavene i helse- og omsorgstjenestene kan løses på andre måter enn i dag. De som mottar tjenester kan i økende grad hjelpes til å hjelpe seg selv. For å klare dette må vi framover i større grad ha fokus på hjemmetjenesten. Den må styrkes med både nye teknologiske løsninger og ikke minst med mer bemanning! Som politikere må vi framover tørre og ta noen tøffe veivalg når det gjelder å prioritere innsats og ressurser til hjemmetjenesten. De som jobber i hjemmetjenesten i Færder kommune har en utmerket kompetanse og erfaring i arbeidet med å få pasientene/brukerne til å mestre livet hjemme, vi må derfor gi dem nok ressurser til å kunne håndtere disse oppgavene.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags