Flere får HPV-vaksine

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

For oss i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) er helsefeltet høyt prioritert. Derfor er vi glad for at FrP-H-regjeringen har kommet med flere gode helse tiltak.

DEL

LeserbrevEt av tiltakene denne regjeringen har kommet med er å gi flere mulighet til å ta HPV-vaksinen gratis. Dette er et utrolig viktig tiltak, ettersom 300 kvinner får livmorhalskreft hvert år som følge av HPV-infeksjon.

1. november 2016 startet Frp-Høyre-regjeringen et utvidet tilbud om gratis HPV-vaksine mot livmorhalskreft til landets unge kvinner.

HPV-vaksine ble innført i barnevaksinasjonsprogrammet i 2009, og har siden vært et tilbud til jenter i 7. klasse. Nå sørger regjeringen for at de som ikke fikk tilbud om vaksinasjon på barneskolen likevel kan få det nå. Vaksinen vil derfor være gratis i to år for alle kvinner født i 1991 eller senere.

HPV-vaksinen beskytter mot HPV-virusene som er årsak til 70 prosent av alle tilfeller av livmorhalskreft. Regjeringen har hatt som mål å sikre at flere kvinner vaksinerer seg. Etter at HPV-vaksinen har blitt gjort gratis for flere, har enda flere benyttet seg av vaksinen enn tidligere. Folkehelseinstituttet melder at rett i underkant av 44.000 unge kvinner har tatt HPV-vaksinen etter at den ble gratis 1. november i fjor. Noe som er en kraftig økning sammenlignet med foregående år.

Vi i FpU er glad for at regjeringen vår tar viktige helsesaker på alvor. At så mange unge kvinner får tilbud om gratis vaksine er en stor seier i kampen mot livmorhalskreft.

Erfaringsmessig vet vi at mange unge ikke ville tatt seg råd til å vaksinere seg dersom de måtte ha tatt regningen selv. Det er derfor utrolig avgjørende å sikre at vaksinen er gratis, for å få flere unge til å ta vaksinen.

Vi i FpU er kjempefornøyd med helsetiltakene som FrP-H-regjeringen har gjennomført. Nå håper vi at flest mulig ønsker å benytte seg av det gode tilbudet om gratis HPV-vaksine.

Silje Helen Sørhaug Johansen

Fylkesformann i Vestfold FpU

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags