Gi oss muligheten til å leve gode liv!

KUR: – Trening i varmtvann bidrar til at medlemmene våre kan stå i jobb, delta i hverdagen og familieliv. Ved å være friskere bruker vi færre kommunale og statlige helsetjenester, skriver Sylvia Kaarud. Bildet viser en kvinne som trener i oppvarmet vann.

KUR: – Trening i varmtvann bidrar til at medlemmene våre kan stå i jobb, delta i hverdagen og familieliv. Ved å være friskere bruker vi færre kommunale og statlige helsetjenester, skriver Sylvia Kaarud. Bildet viser en kvinne som trener i oppvarmet vann. Foto:

Av

Denne høsten er det kommunevalg og vi i Norsk Revmatikerforbund vil stille noen enkle spørsmål til de politiske partiene:

DEL

LeserbrevNorsk Revmatikerforbund arbeider for å bedre tilbudet til personer med muskel- og skjelettplager og revmatiske sykdommer. Vi arbeider for å bedre behandling- og rehabilitering for en pasientgruppe som i stor grad ikke blir friske. Vi må lære å leve med sykdomm.

For å leve så friske liv som mulig er trening viktig, og vi opplever at den beste treningen er trening i varmtvannsbasseng. Dette er trening som reduserer smertene og øker funksjonsnivået vårt. De fleste av NRF sine lokallag i det ganske land har i en årrekke organisert treningstilbud i varmtvann med instruktør. Det ønsker vi i NRF lokallag å gjøre i vår kommune også.

Trening i varmtvann bidrar til at medlemmene våre kan stå i jobb, delta i hverdagen og familieliv. Ved å være friskere bruker vi færre kommunale og statlige helsetjenester. I tillegg gir det oss mulighet til å stå i arbeid og bidra til fellesskapet over skatteseddelen. Så ved å gi oss muligheten til å gjennomføre den rehabiliteringen vi trenger, sparer kommunen og staten penger på sikt.

Det vi trenger er en kommune som ser verdien av å ha så friske innbyggere som mulig. Vi trenger et varmtvannsbasseng slik at vi kan få gjennomført den rehabiliteringstreningen vi er avhengig av for å leve gode liv. Tilbudet i spesialisthelsetjenesten er bygget ned, under forutsetningen om at kommunene skulle bygge ut sitt rehabiliteringstilbud.

Så våre spørsmål til de politiske partiene er: Hvordan vil dere prioritere vårt gode liv? Vil dere prioritere å få bygget varmtvannsbasseng slik at vi får muligheten til å ta vare på vår helse?

 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags