Kortere helsekøer

HELSEKØ: Ap fronter et system som i realiteten betyr at de velstående kan betale seg ut av køen, mens andre pent må stille seg i kø, hevder forfatteren.

HELSEKØ: Ap fronter et system som i realiteten betyr at de velstående kan betale seg ut av køen, mens andre pent må stille seg i kø, hevder forfatteren. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Med Høyre i regjering har helsekøene blitt redusert med 65.000 mennesker. Det er ingen tilfeldighet.

DEL

LeserbrevDebatten om helsekøer kan ofte inneholde mange tall, men de som står i helsekø er ikke bare et tall i en statistikk. Det er mødre som ikke kan jobbe og forsørge familien sin. Det er fedre som ikke kan være med sønnen sin på fotballkamp på grunn av smerter, eller gå på skitur med familien. Dette er mennesker som må sette livet sitt på vent fordi systemet sviktet da de trengte det mest.

Derfor er det jeg er mest stolt av etter fire år med Erna som statsminister at regjeringen har kuttet helsekøene med 65.000. Det er 65.000 mennesker som har kunnet gått tilbake til livene sine. Jeg tror ikke disse menneskene bryr seg om de ble behandlet ved et offentlig eller privat sykehus, når staten tar regningen uansett.

Likevel er Arbeiderpartiet imot dette. Deres ideologiske skylapper gjør at de ikke ser hva som er viktig i denne debatten, nemlig menneskene.

Forskjeller

Systemet de fronter gjør det greit at syke rike mennesker kan betale seg ut av køen og få hjelp med en gang, mens andre folk pent må stille seg i kø. Dette er en kald og urettferdig politikk. Det viktigste er at folk får hjelp når de trenger det, og da må vi ha Erna som statsminister i fire år til.

Med Erna som statsminister kan vi ha et Norge på sitt beste som prioriterer å få de syke så fort som mulig friske. Norge er på sitt beste når alenemoren vet at hun får den hjelpen hun trenger, når hun trenger den. Norge er på sitt beste når jenta som sliter psykisk møter en åpen dør og noen å prate med.

Norge er på sitt beste når pasienten er viktigst, ikke logoen over inngangsdøra. Det Norge er Arbeiderpartiet imot, og det er den viktigste grunnen til at jeg alltid kommer til å stemme Høyre.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags