Skal lærere og sykepleiere jobbe uten lønn resten av året?

VIKTIG: De ansatte i våre velferdsyrker sørger for å gjøre viktige oppgaver, hvorfor blir de ikke mer verdsatt?

VIKTIG: De ansatte i våre velferdsyrker sørger for å gjøre viktige oppgaver, hvorfor blir de ikke mer verdsatt? Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Tenk deg at lærerne og barnehagelærerne i vårt fylke fra i dag av, 18. oktober, valgte å bli hjemme? Eller at sykepleierne ikke lenger dukket opp på jobben på sykehus og sykehjem? De ansatte i våre velferdsyrker sørger for viktige oppgaver og representerer kompetanse som er helt avgjørende for vårt samfunn.

DEL

Meninger 

Hvorfor blir de da ikke mer verdsatt? Vi har i dag et lønnsgap mellom ansatte i kvinnedominerte yrker i offentlig sektor og ansatte i mannsdominerte yrker i privat sektor, som tilsvarer lønn fra i dag og ut året. Derfor sier vi: Fra i dag jobber våre medlemmer i praksis gratis ut året.

Samme lønn for samme type arbeid

Likelønn handler om å sammenligne kvinners lønn og menns lønn. Det handler om at både kvinner og menn skal få lønn etter utdanning, kompetanse og ansvar. Likelønn betyr ikke at alle skal tjene likt. Likestillingsloven § 5 er tydelig på dette. Her defineres likelønn som lik lønn for likt arbeid eller arbeid av lik verdi.

LES OGSÅ: Lederlønninger på ville veier

Lønn skal fastsettes på samme måte, uavhengig av kjønn, basert på kompetanse, ansvar, anstrengelse og arbeidsforhold. Retten til likelønn gjelder uavhengig av om arbeidet tilhører ulike fag eller om lønna reguleres i ulike tariffavtaler.

20 prosent forskjell

I Norge er det slik i dag at for hver hundrelapp en mann tjener, tjener en kvinne med inntil fire års høyere utdanning bare 80 kroner. Den store forskjellen kalles for likelønnsgapet. Kvinner har tradisjonelt alltid blitt lønnet dårligere enn menn. Det har ikke blitt mer likelønn med mer likestilling de siste tiårene. Hvordan kan politikere og andre beslutningstakere se på og akseptere et slikt lovbrudd år etter år?

Likelønn i Norge handler om mer enn lik lønn for likt arbeid: De mannlige og kvinnelige sykepleierne som møtes i korridoren på sykehjemmet eller sykehuset, følger den samme lønnsstigen. Og lærerne som treffer hverandre på lærerrommet, kan godt synes de får for lite betalt for jobben de gjør, men de har i alle fall omtrent den samme lønnen.

LES OGSÅ: Slik holder sykepleierne lenge i jobben

Hvorfor i baktroppen?

Kvinnelige studenter har lenge vært i flertall ved universitet og høyskoler. Nå er det også kvinnene som tar flest doktorgrader. Med sin kunnskap og kompetanse vil utdanningsgruppene være i front når Norge skal omstilles og fornyes. Hvorfor skal de danne baktroppen når det gjelder lønn?

Ingen regjering, verken blå, rød eller rødgrønn, har klart å gjøre noe for å minske lønnsgapet.

Lønnsgapet øker med økt utdanning

Faktisk har lønnsgapet vært like stort siden Gro Harlem Brundtland var statsminister på midten av 80-tallet. Kvinner tjener systematisk mindre på å ta høyere utdanning enn menn. Det er faktisk slik at likelønnsgapet vokser med utdanningsnivå.

Norge vil framover ha stort behov for yrkesutøvere med lang utdanning – ikke minst i offentlig sektor. Det å fortelle ungdommen at de velger feil dersom de utdanner seg til viktige yrker i offentlig sektor, kan få alvorlige konsekvenser.

Det er altså ikke valgene det er noe feil med. Det er lønnsstrukturen og samfunnets vilje til å lønne disse på en måte som minker likelønnsgapet.

Marie Bru

Fylkesleder i Utdanningsforbundet

Lisbeth Rudlang

Fylkesleder for Sykepleierforbundet

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags