Tolv viktige dager

KØ-KUTT: Gjennomsnittlig ventetid ved SiV var 64 dager da Høyre- og Frp-regjeringen tok over i 2013. Nå er den 52 dager, skriver Renate Sølversen (H).

KØ-KUTT: Gjennomsnittlig ventetid ved SiV var 64 dager da Høyre- og Frp-regjeringen tok over i 2013. Nå er den 52 dager, skriver Renate Sølversen (H). Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Noe av det verste som finnes er uvisshet. Derfor er det svært gledelig at helsekøene ved sykehuset Vestfold er redusert med nesten to uker i snitt.

DEL

LeserbrevEn av sakene Høyre gikk til valg på i 2013, var å skape pasientens helsetjeneste. Det er vi godt i gang med, og noe av det viktigste for pasientene er at helsekøene er så korte som mulig.

Da Høyre overtok makten i 2013 var gjennomsnittlig ventetid på behandling på Sykehuset i Vestfold 64 dager. Nå er ventetiden kuttet med tolv dager, og er nede i 52 dager. Det er fortsatt for mye, men vi er godt på vei.

En av gruppene som har hatt størst forbedring i ventetider er de som venter på rusbehandling. Når man har tatt valget om å søke behandling for å komme seg ut av rusavhengighet er det viktig at behandlingen settes i gang raskt. «Fint at du ønsker å slutte med rus, kom igjen om to måneder» er ikke godt nok.

Derfor er det gledelig at ventetidene for rusbehandling ved Sykehuset i Vestfold er kuttet fra 46 dager til 26 dager. Det gjør at flere kan komme seg over i et rusfritt liv – med de fordeler det innebærer både for den enkelte, og for samfunnet.

De som gjør de kortere ventetidene mulig er først og fremst de ansatte i helsevesenet – leger, sykepleiere og andre, som hver eneste dag går på jobb for å gi deg og meg den helsehjelpen vi trenger. Regjeringens bidrag har vært gode helsebudsjetter, styrkede pasientrettigheter og mer mangfold i helsetjenestene.

Høyre går til valg på å redusere helsekøene ytterligere de neste fire årene, og å skape en helsetjeneste som i enda større grad setter pasienten i sentrum. Vi skal ha en helsetjeneste som ivaretar oss når vi trenger den som mest – og da skal vi slippe å stå i lange køer. 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags