Et todelt helsevesen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevTønsbergs Blad skrev om uheldig todeling av helsevesenet i sin leder tirsdag 12. februar.

550.000 nordmenn har i dag privat helseforsikring og dette øker for hvert år. Mange er bekymret for denne økende todelingen, men dette bekymrer tydeligvis ikke helseminister Bente Høie. Han mener at det å tegne privat helseforsikring «stort sett er unødvendig og i mange tilfeller bortkastede penger». Dette mener nok IKKE alle de pasientene som får raskere utredning, behandling og operasjon slik at de raskere kommer seg tilbake i jobb eller trening.  De merker heller ikke stort til utgiften da 9 av 10 arbeidstakere får denne betalt av sin arbeidsgiver og de unge får denne dekket av forsikringsselskapet sitt via sin lisens som de ved en viss alder er pålagt å tegne.  Snart vil de fleste i privat sektor ha privat helseforsikring og kun arbeidstakere i kommunal/offentlig sektor samt de mindre ressurssterke vil gå glipp av denne muligheten for raskere behandling.

Fritt sykehus er dessverre ikke blitt noen suksess da ventetidene ofte blir lengre enn det som kommer fram av ventetider for utredning og behandling på frittsykehusvalg.no.
I tillegg viser det seg at mange pasienter og særlig eldre ønsker behandling i nærområdet og helst på sitt lokale sykehus med kort vei hjem etter operasjon m.m.
 

Helseministeren skjønner tydeligvis heller ikke at privat helseforsikring også undergraver fastlegeordningen. Pasienter vil ikke vente flere uker på time hos fastlegen for å få en spesialisthenvisning, men bruker heller en helprivat lege for dette. De får dermed rask time til MR/CT undersøkelser og til spesialister samt til behandling hos fysioterapeut m.m. uten at fastlegen kjenner til dette.

Det er for all del ikke gitt at behandling i det private helsevesenet trenger å være noe bedre enn i det offentlige, men helseministeren bør snart ta inn over seg at «tid er penger» og at folk er blitt mer krevende og ikke finner seg i å stå på lange ventelister lenger ...
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags