Har vi en korrupt regjering?

MER? NOAH, som driver deponiet på Langøya ved Holmestrand, bør ikke få anledning til å etablere deponi i Brevik, mener forfatteren, som mener regjeringen opptrer unnfallende i saken.

MER? NOAH, som driver deponiet på Langøya ved Holmestrand, bør ikke få anledning til å etablere deponi i Brevik, mener forfatteren, som mener regjeringen opptrer unnfallende i saken. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Har vi en korrupt regjering? Hvilke bindinger og avtaler har regjeringen med NOAH i deponisaken i Brevik?

DEL

LeserbrevErna Solberg vil ikke svare på spørsmål og uttale seg i saken om deponi i Brevik fordi saken er til behandling i departementet. Hva er det for noe tull? Hun er statsminister, og kan uttale seg om hva hun vil.

Torbjørn Røe Isaksen (H), næringsminister, kan ikke uttale seg om saken, for han har en søster som bor i Brevik! Da kan han ikke uttale seg om mye i kongeriket Norge. Det kan jo hende at han har et «syskjenbån på Gjøvik»

LES OGSÅ: Gjelstens hensynsløse pengejakt

Ola Elvestuen (V) var, før han ble klima- og miljøminister, klinkende klar på at lokaldemokratiet skulle bestemme i denne saken. Hvordan er det nå? «Faulane» (fuglene) vet. Det er ikke mulig å få et vettugt svar fra ham. Er han for eller mot? Han har lukket seg inn i et kontor i departementet og er helt umulig å få i tale i denne saken. Er det noen som lurer på hva ordet politikerforakt kommer fra?

Departementet og Miljødirektoratet har for mange år siden bestemt at Brevik er ideelt for dumping av miljøgifter. Lenge før noen snakket om konsekvensutredning og egnethet. Hva har styrt denne tidlige konklusjonen? NOAH? Bellona, med sine godt betalte ledere fra NOAH? Eller inkompetente folk i direktoratet?

Jeg bare spør.

LES OGSÅ: Måkianerbyen Holmestrand

Må granskes

Håper det er noen modige politikere på Stortinget som tar tak i dette og setter i gang en gransking som kan belyse noe av det jeg påpeker. Det bør nok bli en sak for Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité.

Et annet område de også bør granske er om Gjelsten har gitt nåværende ledende politiske partier økonomisk støtte som skaper usunn binding?

Et tredje spørsmål er hvem som styrer miljøpolitikken i Norge? Regjeringen eller private profitører? Når NOAH, med sin gammeldagse måte å håndtere farlig avfall på ved å dumpe dette i hull i bakken i stedet for å gjenvinne det, skal være styrende for Norges behandling av farlig avfall, kan en lure på hvilken kompetanse som blir satset på i kongeriket Norge?

LES OGSÅ: Teiedammene gror igjen: Tar ikke politikerne grep nå må opprenskning vente flere år

Nei, Erna, nå er det på tide å ta tak i denne viktige saken for Norge, nemlig å si klart ifra hvilken politikk vi skal ha for å håndtere farlig avfall. Du kan begynne med å få laget en helhetlig plan for behandling av farlig avfall. Ikke som det er nå: Retningslinjer for behandling av dette avfallet. Det er ditt ansvar for å få til det.

Et siste moment: Er du villig, Erna, til å ofre mange tusen menneskers usikkerhet, helse, miljø og fremtid på det eksperimentet det er å droppe store miljøgifter i deres bo- og rekreasjonsområder bare for at noen skal få dumpe sitt farlige avfall på billigst mulig måte og å tjene mest mulig penger på andres ulykke?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags