Hva gjorde det homofilet parets kjærlighet midt i gullbryllupet til kongeparet?

REAGERER: Sanger Nils Bech fremførte sin egenkomponerte sang «Thank you» for kongefamilien og gjestene under gudstjenesten, og Sissel Christensenreagerer på det hun opplever som homofil kjærlighet.

REAGERER: Sanger Nils Bech fremførte sin egenkomponerte sang «Thank you» for kongefamilien og gjestene under gudstjenesten, og Sissel Christensenreagerer på det hun opplever som homofil kjærlighet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det passet seg ikke med et stridstema under gullbryllupet.

DEL

MeningerDet var med forventning og glede jeg fulgte med på TV-gudstjenesten fra Oslo domkirke i anledning kongeparets gullbryllupsdag den 29. august. Den ble ledet av biskop Kari Veiteberg. Det var vakker sang og musikk ved Oslo domkor ved dirigent Vivianne Sydnes og domkantor Kåre Nordstoga. Det var skriftlesing av barnebarn og Martha Louise, og talen var ved biskopen som takket kongeparet. Alt dette var vel og bra.

Men så leser biskopen et kjærlighetsdikt, og to mannlige dansere kommer fram i koret til musikk. Sangen understreker det homofile parets kjærlighet.

Hvorfor kom akkurat dette innslaget i denne sammenheng? Det var jo kongeparet og deres ekteskap som skulle feires. Dette burde ikke være en tid for kirkens stridsspørsmål når kongens og dronningens trofaste kjærlighet i 50 år skulle markeres.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags