Transaktivister – premissleverandører for offerrollen?

JAKOB MISFORSTÅR: Kari Jaquesson ønsker hverken å brenne transer på bål eller låse dem inne på psykiatrisk og kaste nøkkelen. Det hun ikke ønsker er å ha menn inn i kvinners lukkede rom, skriver Loke Aashamar. Foto: NTB Scanpix/Faksimile TB 18. august 2018.

JAKOB MISFORSTÅR: Kari Jaquesson ønsker hverken å brenne transer på bål eller låse dem inne på psykiatrisk og kaste nøkkelen. Det hun ikke ønsker er å ha menn inn i kvinners lukkede rom, skriver Loke Aashamar. Foto: NTB Scanpix/Faksimile TB 18. august 2018. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kjønnsfordommer eller sunn skepsis?

DEL

LeserbrevVi husker alle 17. mai talen din Jakob Semb Aasmundsen. Er du ikke feminist lenger Jakob, eller liker du bare ikke feminister som Gjevjon og Jaquesson fordi de har andre meninger enn deg? Hets, trakassering og yrkesforbud er det jeg tenker på når jeg leser om Gjevjon og Jaquesson. Du har tidligere  skrevet om pornografi og at vi ubevisst lever i en kultur som promoterer pedofili. Ut fra det er jeg sikker på at du har mer til felles med de du angriper enn transaktivistene du er nyttig idiot for.

Det er ikke intoleranse å forsøke og reise en debatt om hvorvidt det er riktig å kunne endre kjønn ut fra hva du føler.

En trussel mot ekte kvinner?

Jaquessons påstand: «Per er ikke «egentlig» jente fordi han liker kjoler og neglelakk. Å snekre, ha kort hår og være «butch» gjør ikke en pike til gutt», er helt riktig. Barn har kledd seg ut til alle tider. La de fortsette med det uten at alarmen skal gå og tenke tanken at barnet kanskje er «født i feil kjønn».

Du hevder at det å ikke ville ha en penis i damegarderoben er usunt syn på kjønn.

Har du penis og hår på kassa, men vil bruke damegarderoben fordi du føler deg som kvinne og derfor ikke vil bruke samme garderobe som de som ser ut som deg selv, da har du et usunt syn på kjønn. Klarer man ikke å se et annet menneske med samme kjønnsuttrykk som seg selv så bør man søke hjelp helt andre steder enn i damegarderoben. 

Lesbisk transfob eller kneblet av transaktivister?

I likhet med «alle» andre sluker du påstanden om at kritikerne til transaktivistene er «TERF» med agn, dupp, snøre og stang. Gjevjon og Jaquesson er ikke TERF. De ønsker verken å brenne transer på bål eller låse de inne på psykiatrisk og kaste nøkkelen. Det de ikke ønsker er å ha menn inn i kvinners lukkede rom. Er det så vanskelig å tenke seg at en patologisk overgriper bytter juridisk kjønn for å få tilgang på bytte? Gjevjon ble erklært uønsket på Haugar Kunstmuseum i Tønsberg dersom de ikke endret vesentlige deler av forestillingen.

Kurator Tone Lyngstad Nyaas har uttalt at hun etter press fra transaktivister valgte å kansellere performancenummeret «Vagina Anthem» på grunn av teksten «We are sheroes with vaginas» Ifølge Nyaas ville det være mange «Sheroes» uten vagina i salen som ville føle seg såret. Hormonbehandlede menn med pikk fikk altså sette dagsorden for kunst i Tønsberg. Transaktivistene insisterer for øvrig på at det ikke heter «Vagina» men «Fronthull.» Facebook setter folk som skriver teksten til «Vagina Anthem» i «facejail».

Trans er ikke «på moten» nå?

Det er ingen som benekter at det har vært transpersoner til alle tider. Noen ytterst få blir også «født i feil kjønn» de skal selvfølgelig få den hjelpen de trenger etter vurdering fra spesialisthelsetjenesten. Av årsaker ekspertisen ikke kjenner til øker andelen barn, særlig jenter som ønsker å bli gutter kraftig. Foreldrenettverket til disse barna sier det ofte er litt mistilpassede barn eller barn som burde vært vurdert om har en underliggende diagnose. Foreldrenettverket kan fortelle om familier som har fått problemer med barnevernet fordi de er uenige i at barnet har en annen kjønnsidentitet. og i første omgang ønsker barnet utredet for eventuelle andre psykiske problemer.

Foreldrenettverket kan fortelle hvordan barna har sittet på nett og kommet over transnettverk på Tumbir og blitt «groomet» inn i regnbuefamilien. Det benyttes regnbuefargede enhjørninger, havfruer, my little pony og andre figurer barn liker for å komme innpå dem.

Jeg kommer ikke til å passe mine egne saker

Transaktivistene har sammen med foreningen FRI fått byråkrater, politikere og barnevern til å akseptere et Cosplayunivers av kjønn. For meg er biologisk kjønn primært mann og kvinne. For min del kan folk ha et romantisk forhold til Tingeling eller Donald Duck men ikke kall det kjønn. Jeg håper folk våkner og stiller spørsmål om hva som er i ferd med å skje. Ei lesbe, en radikalfeminist og en homo klarer ikke å belyse problemstillingen alene!

LES OGSÅ: Daglig bruker utålmodige bilister den ulovlige snarveien forbi barnehagen. Dagfinn frykter det snart skjer en ulykke (+)

LES OGSÅ: Kaller fylkeskommunens etiske retningslinjer for «brøler» – nå lages nye regler (+)
LES OGSÅ: Mandag går Langemyhr til retten mot staten: – Jeg har ikke noe annet valg

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags