Ap og Høyre bør samarbeide

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDet er kommet noen meningsmålinger for Tønsberg kommune. Blir det resultatet så kan man risikere at SV og Rødt blir det på vektskålen som får det hele til å tippe langt ut til venstresiden. Mye lenger til venstre enn de fleste sosialdemokrater i Arbeiderpartiet vil like. Demokratiet er ikke tjent med at små partier tilriver seg makt på denne måten.

Det er på tide at de to store partiene, Arbeiderpartiet, et sosialdemokratisk parti, og Høyre, et lyseblått konservativt parti ser på mulighetene for å samarbeide slik at byen fikk et stabilt styresett uten at de små partiene skal få udemokratisk mye makt.

Både Høyre og Arbeiderpartiet måtte begge finne seg i å fire på noen punkter, men avstanden mellom partiene er små og det er ikke umulig å få til gode løsninger. Ordføreren må komme fra det partiet som får fleste stemmer og varaordføreren fra det nest største partiet.

Høyre må jenke seg med privatiseringen innen helsevesenets kommunale virksomhet.

Arbeiderpartiet må garantere for at eiendomsskatten ikke innføres i Tønsberg.

Begge partiene må garantere for at byens kulturhistoriske steder og bygninger blir vernet blant annet ved bygging av ny infrastruktur. Begge partier må se på messeområdet som et satsingsområde for idrett, kultur og fritid. Begge partier bør vurdere å ha gratis parkering fra den første timen, samt på lørdager og søndager, og efter kl. 1800 på alle dager.

Partiene får selv sette opp en smørbrødliste av saker de må enes om. Jeg tror vi blir overrasket over hvor liten uenigheten er.

Et viktig punkt i et samarbeide er at ingen av de to store partiene dras av småpartier i en uheldig retning, mot deres eget ønske. Et slikt samarbeide kan være modell for andre kommuner, fylker og for Stortinget.

Tønsberg der fremtiden skapes og historien bevares.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags