En av de største utfordringene i Norge er at nesten 20 prosent av barn og unge har psykiske lidelser. Den vanligste dødsårsaken blant unge menn er selvmord, og ikke nok med det: Norge topper selvmordsstatistikken i hele Europa.

Derfor er det viktigere enn noen gang at vi prioriterer skolehelsetjenesten. Derfor går Høyre til valg på tre enkle grep som kan gjøre noe med problemet.

* For det første må vi gi mer penger til kommunene sånn at de kan ansette flere psykologer og helsesøstre.

* For det andre kan man gjøre veien fra psykolog til behandling kortere, ved å kutte ut fastlegen.

* For det tredje må man slippe til alle som vil hjelpe til og behandle psykisk syke, uavhengig av om de er private eller offentlige.

For første gang siden 2008 går antallet psykologer som skal hjelpe unge opp. Det er veldig bra. Likevel uroer det meg når kommuner som Trondheim, som styres av Arbeiderpartiet, mottar millionbeløp fra staten for å ansette flere helsesøstre, men velger å bruke det på noe helt annet. Det vil vi ha en slutt på. Derfor må lokalpolitikerne ta mer ansvar og samarbeide med regjeringen for å løfte det psykiske helsetilbudet.

Med Erna som statsminister skal vi gi hjelpen til de som trenger det, fordi det er for viktig til å utsette. Unge Høyre tror Norge er på sitt beste når alle som trenger hjelp får det. Derfor går vi til valg på flere helsesøstre og et bedre psykisk helsetilbud.