Hva brytes opp, men ikke ned?

ENORMT PROBLEM: Bare 5 prosent av all plast som kastes i havet ender opp på strendene, skriver forfatteren. Plastforsøpling utgjør ett av verdens største miljøproblemer.

ENORMT PROBLEM: Bare 5 prosent av all plast som kastes i havet ender opp på strendene, skriver forfatteren. Plastforsøpling utgjør ett av verdens største miljøproblemer. Foto:

Av

Du ser 1 prosent av det på overflaten, du finner 5 prosent på strendene. Resten, 94 prosent, er under overflaten og på havbunnen.

DEL

MeningerDet er plast det handler om. Plast brytes opp, ikke ned.

8 millioner tonn plast havner i havet hvert år, kun 14 prosent av plasten i verden brukes om igjen.

Dette er et hav av muligheter. Det som før var søppel må nå bli til ressurser. Det vi putter inn av ressurser må brukes om og om igjen, bare på nye måter. Vi trenger deg nå som kan tenke nytt, se det store i det lille, bruke plasten som vi har kastet til noe som samfunnet trenger og er villig til å betale for.


Trenger folk med gode ideer

Det må komme nye nyttige produkter ut av det vi ofte tenker på som søppel. ellers står vi i fare for å drukne i et hav av plast. Vi trenger deg nå, gründeren som både ser utfordringene, mulighetene og løsningene, vi trenger din kompetanse, din gjennomføringskraft og dine ideer. Jeg tror du som gründer kan være en del av løsningen for å redde miljøet og legge grunnlaget for noen av de mange nye arbeidsplassene som vi skal leve av i framtiden.

Til alle dere som nå skal ut i naturen og kanskje ta et forfriskende bad. Den muligheten vil vi også gi kommende generasjoner. Ikke la noe ligge igjen som søppel for det er det ikke, det er ressurser som vi kan bruke til noe annet som vi trenger. God sommer.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags