«Hva har du lyst til å prate om?» «Jeg har lyst til å få lyst til å være sammen med pappa.»

Av

På Familiehuset tilbyr vi samtaler, som kan gjøre det enklere for dem å endre på det vanskelige.

DEL

Leserbrev«Hva har du lyst til å prate om?»
«Jeg har lyst til å få lyst til å være sammen med pappa.»

Hun er ungdom. Faren hennes har sonet i fengsel for vold mot sine egne barn. Selv har hun dårlig samvittighet for at hun ikke har lyst til å være sammen med ham.

Jeg møter henne på Familiehuset i Tønsberg. Det er der jeg jobber. Stedet er et lavterskeltilbud for barn og unge som strever med vanskelige tanker og følelser, og familiene deres.

Her kan jeg møte barn og ungdom som er redde. Redde for å dø. Redde for at mamma og pappa skal bli borte. Redde for å sove alene. Redde for å sove over hos bestevennen eller besteforeldrene.

Jeg møter barn som strever med sinne. Barn som ikke greier å holde armer og ben for seg selv, når det gjelder. Barn som sier og gjør ting de ikke burde. De har ikke impulskontroll. Ikke ennå.

Og så er det de ensomme barna og ungdommene. De som ikke blir inkludert. De som ikke får bli med i leken. I skolearbeidet. I bursdagen.

Jeg møter også foreldre som har forsøkt og forsøkt, og som nå søker hjelp. De ønsker det beste for barna sine, men problemene har begynt å gå ut over parforholdet, jobben, søvnen, selvtilliten som foreldre.

Det er håp for dem alle. På Familiehuset tilbyr vi samtaler, som kan gjøre det enklere for dem å endre på det vanskelige. Vår største suksessfaktor er at vi er et lavterskeltilbud som kommer i kontakt med familier før det har tatt for lang tid. Vi kommer i kontakt med familier som strever før det har gått for lang tid. Det skal være lett å nå oss. Det skal være lett å snakke med oss. Vi lytter, for å hjelpe små og store med å finne en vei ut av problemene.

Jeg er stolt av jobben min, og jeg er stolt av at Tønsberg kommune ser den som verdifull, både samfunnsøkonomisk og menneskelig. Regnet i kroner og øre, og regnet i verdien av en god og trygg barndom. Også for dem som i dag syns det er vanskelig å være sammen med pappaen sin.

Familiehuset

■ Vi tilbyr hjelp og støtte til barn, unge og familier i strevsomme perioder, før vanskene blir for store.
■ Vi er et lavterskeltilbud, så du trenger ingen henvisning for å komme i kontakt med oss.
■ Alle tilbudene er gratis


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags