Vi vil utrede muligheten for gratis aktivitetstransport for barn og unge

Bjørn Auglend og Frank Pedersen

Bjørn Auglend og Frank Pedersen Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Barn og unge skal ha like muligheter.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Idrett og fysisk aktivitet er viktig for alle barn og unge. Vi trenger aktive barn som trives med den aktiviteten de synes er gøy og givende. Fellesskap og tilhørighet i et sosialt miljø er viktig for at alle skal få en god og trygg oppvekst. For å gjøre det enklere for barn og unge å delta ønsker Tønsberg Høyre å arbeide for gratis aktivitetstransport etter skoletid til aktivitetstilbudene.

Idretten spiller en sentral rolle som samfunnsaktør og er en grunnmur i et fellesskap som vi alle verdsetter. Alle de frivillige spiller en uvurderlig rolle i å bidra til gode opplevelser for barn og unge. Tønsberg Høyre ønsker å støtte oppunder frivilligheten og er opptatt av at alle barn og unge skal ha like forutsetninger for å delta i den aktiviteten de ønsker.
Det å være i aktivitet gir energi, sosialt fellesskap og styrker selvfølelsen til den enkelte.

Tønsberg Høyre vil ta initiativ til å utrede muligheten for gratis aktivitetstransport for barn og unge i samarbeid med klubber, frivillige organisasjoner og idrettsråd. Det finnes allerede skoleskyss som gir muligheter å samarbeide med VKT om et slikt tilbud.

Organisert og uorganisert aktivitet bør inkluderes i et tilbud som gjøres lett tilgjengelig for alle. Transporten gjennomføres direkte fra skole til aktivitet og foreldre kan hente på det stedet aktiviteten foregår. Et lite bidrag til tidsklemma for familier og gjør hverdagen enklere for flere. Erfaring med tilsvarende tiltak i andre byer har vist at dette også er et tiltak som gir inkludering og likhet for dem som ikke har mulighet til å kjøre sine til aktiviteter. Dette har gjort at flere har fått mulighet til å delta på lik linje med andre.

Et slikt tiltak kan også ha miljøgevinster ved at en slik aktivitetstransport kan være et lite bidrag til redusert biltrafikk samtidig som det skaper en veldig sosial arena for barn som får fellesskap i sin «minibuss».

Tønsberg Høyre vil bidra til idrettsglede for alle og vi vil at flere skal oppleve fellesskap, mestring og begeistring ved å legge til rette for gode opplevelser, og som vil gi bedre helse, likhet, trivsel og livskvalitet.
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags