Den nye svømmehallen bør ligge i messeområdet

Messeområdet: Her bør anlegget som skal avløse Tønsberg svømmehall ligge.

Messeområdet: Her bør anlegget som skal avløse Tønsberg svømmehall ligge. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Messeområdet, Frodeåsen, Greveskogen peker seg ut som det naturlige stedet der regionens idrettsanlegg skal utvikles videre.

DEL

MeningerBreddeidretten blomstrer og setter samtidig krav til haller og arenaer. Med breddeidrett skapes eliteidrett. Med eliteidrett skapes breddeidrett. Behovet for haller og arenaer er en utfordring for byen. Arealene ligger der.

Per R. Brun

Per R. Brun

Vi må ta tak i saken, ikke se problemene, men mulighetene. Dugnadsånden, kreativiteten og lysten må friskes opp.

Konsenter virksomheten

Vi må legge en plan for hvordan vi skal gjøre dette på kort sikt og på lang sikt. Målet må være et idretts- og fritidssenter i Frodeåsen/messeområdet. Det er ikke klokt å legge arenaer midt i byens største veikryss. Flytt heller svømmehallen i en ny versjon som et flott badeanlegg til messeområdet.

All honnør til kommunen som virkelig har fått litt fart i seg ved å skape idrettslige tilbud både ute og inne.

En langsiktig plan på hvordan Idretts-Tønsberg skal se ut om 30 år, bør på tegnebrettet snarest, og så får vi ta et steg av gangen fram til det endelige målet. En ting er selve idretten. Idretten greier den daglige driften, den holder lagene i drift og sørger for en sportslig utvikling.

Frivilligheten er sterk, men den må ha hjelp der frivilligheten har begrensede muligheter, slik at den ikke må kaste bort unødvendig tid og krefter på å skaffe penger, haller og arenaer.

Spleiselag kan være fornuftig

Tønsberg kommune makter ikke alt alene, men i et spleiselag med naboene, og med en dugnadsinnsats sammen med sponsorer, så greier vi dette om vi vil. Med regionens kommuner og en befolkning på 100.000 så burde det være driftsgrunnlag for både badeanlegg, idrettshaller og andre anlegg.

Messeområdet, Frodeåsen, Greveskogen peker seg ut som det naturlige stedet der regionens idrettsanlegg skal utvikles videre.

LES OGSÅ: Her kan det bli ny svømmehall til 350 millioner kroner

LES OGSÅ: Her kan det bli ny svømmehall til 350 millioner kroner Idretten ønsker seg til Messehall B

Vi må lage et kraftsenter i konsentrert utgave, der anleggene kan utnytte hverandre med hensyn til blant annet energi og potensielle arbeidsplasser som kan knyttes opp til idrettsmiljøet. Det være seg idrettsskoler, sportell, servering, kontorer, messer, utstillinger og annet.

Tønsbergmessen har vært en drivende kraft og en spydspiss i utbyggingen i Messeområdet i mange år, og det hadde vært en fordel om noe av den virksomheten kunne fortsette. I det minste med tivoli og sirkus, men uten kostnadsdrivende scenekunst.

Vi har alle muligheter

Tønsbergregionen har alle muligheter til å påta seg nye og større oppgaver for både lag og enkeltindividers idrettsarrangement.

Vi har organisasjonene, vi har den geografiske beliggenheten og vi har viljen. Det hadde skapt entusiasme blant folk. Vi mangler noe av det i byen.

Resultatet av en slik satsing er en satsing på barn og ungdom, nu og i fremtiden. Fremtiden kan bli spart for sosiale utgifter. Å legge badeanlegget ved messeområdet sammen med alle de andre aktivitetstilbudene er den beste løsningen.

Tønsberg som regionens idretts og kulturby er den beste forsikringen for en sunn fremtid for alle aldersgrupper.

Per R. Brun

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags