Vi har nå en siste sjanse til å stemme på et parti som vil forlenge Agilitys leieperiode

Foto:

Av
DEL

LeserbrevTønsberg er en fantastisk fin by med en rekke gode kvaliteter, godt hjulpet av den fordelaktige geografisk plasseringen og en rekke ildsjeler som brenner for gode bo og oppvekstmiljøer.

I den senere tid har også den omfattende byggingen av sentrumsnære leiligheter bidratt til å øke både attraktivitet og tilflytting av mange nye potensielle Tønsbergensere.

Tønsberg har ifølge ordføreren fortsatt større innpendling enn utpendling til det daglige arbeid. Imidlertid har det utviklet seg en skjevfordeling i type arbeidsplasser, med stor økning på offentlige arbeidsplasser, bygg- og varehandel, mens den mer tradisjonelle bærebjelken industri og verksted produksjon er i ferd med å raderes ut. Et positivt unntak her er Nokas, som fortsatt har hovedkontoret sitt i Tønsberg.

Langs kanalen, på Nøtterøy siden, hvor en rekke industribedrifter tidligere dominerte bybildet, er det kun en igjen på Kaldnes Vest. Tidligere beregninger viser at en verkstedsarbeidsplass bidrar til ytterligere 4 arbeidsarbeidsplasser innen service, helse og andre næringer.
Da Agility group utgjør et betydelig og synlig del av bybildet er det naturlige å bruke de som et eksempel. Deres kompetanse og hitech miljø, også på eiersiden representerer en betydelig kompetanseindustri som virkelig er i ferd med å bli mangelvare i Tønsberg. Deres produkter er konstruert og produsert for å tåle ekstrembelastninger på havbunnen – helt ned mot 2-3000m under overflaten.

Jeg gjorde et lite dypdykk hos de mest toneangivende partiene i forrige uke. Det viser seg at de fleste ikke ønsker, at det skal være industrivirksomhet på Kaldnes Vest i fremtiden, selv om de fleste skriver at de er positive til næringsvirksomhet generelt sett.
Både Nøtterøy og Tønsberg kommune kan påvirke gjennom reguleringer, spesielt hvis det politiske miljøet støtter dette. Agility trenger mindre enn 2 års sikkerhetsmargin ved eventuelle flyttinger av virksomheten sin. Uten endringer vil flytting trolig skje om mer enn 2 år. Dette er derfor trolig siste sjanse til å redde denne type kompetanseindustri i Tønsberg. H. Henriksen har vært en pilar i en årrekke og har bidratt synlig og usynlig til muligjøring av det tidligere store verkstedmiljøet i Tønsberg-regionen ... alene vil det være vanskelig å overleve.

Vi som innbyggere/stemmeberettigede har nå en siste sjanse til å stemme på et parti som vil forlenge Agilitys leieperiode, og dermed sikre denne kompetansebasen med de ytterligere muligheter for alternativ vekst og utvikling den representerer. Min oppfordring er derfor å sjekke om partiet ditt virkelig støtter denne industriens tilstedeværelse, eller kun glanser sin valgkamppropaganda. Personlig ble jeg ganske overrasket over avviket mellom ord og planlagt handling ...


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags