Ap vil ha mer rettferdige skatter

IKKE VIKTIGST: Flere lærere i skolen, flere hender i eldreomsorgen og flere unge ut i arbeidslivet er viktigere enn å gjøre folk som Stein Erik Hagen rikere, mener Aps Maria-Karine Aasen-Svensrud og Truls Vasvik.

IKKE VIKTIGST: Flere lærere i skolen, flere hender i eldreomsorgen og flere unge ut i arbeidslivet er viktigere enn å gjøre folk som Stein Erik Hagen rikere, mener Aps Maria-Karine Aasen-Svensrud og Truls Vasvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

I et innlegg på tb.no taler Frps stortingskandidat og leder for Fremskrittspartiets ungdomsparti, Bjørn-Kristian Svendsrud, varmt for å fortsette å redusere formuesskatten. Arbeiderpartiet mener det er flere gode grunner til at det er en katastrofalt dårlig idé.

DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Den første grunnen til at velgerne bør avvise en slik strategi for skattepolitikken er at det er liten tvil om at kutt i formuesskatten vil bidra til å øke forskjellene. 15 av 16 av de mest anerkjente økonomene i Norge mener kutt i formuesskatten vil føre til mer ulikhet.

LES OGSÅ: Skape mer, ikke skatte mer

Arbeiderpartiet mener Norge har større utfordringer i dag enn at de som har mest på konto betaler for mye i skatt. Derfor mener vi en omlegging av skattesystemet, der de som har aller mest skal betale mer enn i dag, er både nødvendig og fornuftig.

Vi ønsker flere lærere i skolen, flere varme hender i omsorgen og ikke minst flere unge ut i arbeidslivet. Det mener vi er langt viktigere enn å gjøre Stein-Erik Hagen og Christian Ringnes enda litt rikere.

Ikke dokumentert effekt

Samtidig er det alvorlig at regjeringen satser alt på ett kort det er så vanskelig å bevise at faktisk fungerer. Hver gang det Frp-styrte Finansdepartementet forsøker å regne på om kutt i formuesskatten faktisk gir noe annet enn tap for statskassa er svaret høyst usikkert. Fortsatt har de ikke klart å bevise at mer penger til de rikeste vil føre til flere arbeidsplasser.

LES OGSÅ: Vi må fortsatt modernisere!

Arbeiderpartiet har store ambisjoner for vår felles velferd og framtid. Da kan vi ikke støtte skatteendringer som øker forskjeller mellom folk, samtidig som det ikke skaper flere arbeidsplasser.

Stortingsvalget 11. september blir et verdivalg. Det blir et valg mellom en vei som leder mot mer ulikhet og et system der de som er rikest bare blir enda rikere, eller en Ap-ledet vei mot større satsing på velferd, en bedre kommuneøkonomi og et mer rettferdig skattesystem. Om lærere i skolen til barna våre er viktigere for deg enn mer penger i landets rikeste lommer, er Ap det eneste rette valget.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken