Fatema Al-Musawi (19): – Definisjonen av hykleri? Nordmenn i Spania

NORDMENN ER DOBBELTMORASKE: Situasjonen med nordmenn i Torrevieja er ganske spesiell. Siden mange av dem som sitter der nede verken snakker spansk eller har integrert seg i den spanske kulturen. De sitter rett og slett der nede og diskuterer norsk politikk, skriver Fatema Al-Musawi.

NORDMENN ER DOBBELTMORASKE: Situasjonen med nordmenn i Torrevieja er ganske spesiell. Siden mange av dem som sitter der nede verken snakker spansk eller har integrert seg i den spanske kulturen. De sitter rett og slett der nede og diskuterer norsk politikk, skriver Fatema Al-Musawi. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Vi snakker ofte i Norge om at den norske kulturarven er viktig. Men er vi så stolte av den at det er greit å ta over en stor del av en spansk by?

DEL

MeningerDette innlegget er et svar på saken om nordmenn som bor i Spania uten å integrere seg, fra serien Avkledd av Jakob.

Hvordan kan man ta seg retten til å kritisere integreringen i Norge, når man selv bor i et annet land uten å kunne språket? Er pengesekken virkelig alt man trenger for å si at man bidrar godt og ikke er en byrde?

Norsk politikk i Spania

Vi snakker ofte i Norge om at den norske kulturarven er viktig. Vi er kjempestolte av den og må ta godt vare på den. Men er vi såpass stolte av den, at det er greit å ta over en stor del av en spansk by?

Situasjonen med nordmenn i Torrevieja er ganske spesiell. Siden mange av dem som sitter der nede verken snakker spansk eller har integrert seg i den spanske kulturen. De sitter rett og slett der nede og diskuterer norsk politikk.

Det er ikke noe galt med det. Det er gøy at man engasjerer seg hvor enn man er i verden.

Når nye landsmenn kommer til Norge har vi mange krav. De skal lære seg norsk i løpet av en kort tid, leve fullt ut med den norske kulturen og gi opp nesten alt man har kommet med.

La oss tenke oss en arabisk «koloni» i Norge

Hadde arabere (som Yousef Assadiq så fint skrev på facebook) kommet til Norge og opprettet en egen arabisk koloni med egen skole, butikker og og stort tog i gatene hver nasjonaldag, hadde det blitt et kjempeproblem. Det ødelegger samfunnet. Det skaper parallellsamfunn.

Det hadde blitt sett ned på, selv om de er rike og bidrar i pengekassen. Det hadde rett og slett ikke blitt akseptert. Men at vi nordmenn har en egen koloni i Spania der vi styrer, er helt greit. Ser dere moralen og hykleriet her?

Er det greit for økonomisk sterke mennesker å komme til Norge, bosette seg her og ikke integrere seg?

Det handler ikke bare om økonomien og at de ikke får noe fra velferdskassen i Spania (selv om de som blir fastboende får benytte seg av visse velferdsgoder).

Det handler om at kulturarven blir fratatt, et området blir gjort om og spanjolene må dermed flytte på seg.

De får ikke leve i fred, fordi vi skal ha et eget sted, en egen norsk mini ”stat” i et spansk land. Vi er med på å ødelegge deres kultur, deres hjem og tar over deres by.

La oss se på litt fakta!

Hvor går grensen? I Norge skriker vi ut om at flyktninger og asylsøkere ikke integrerer seg og lærer seg norsk. Her er noen fakta om akkurat det:

  1. Norge kommer i en ny undersøkelse på fjerde plass blant 38 land innen integrering i ny undersøkelse fra MIPEX (Migrant Integration Policy Index).
  2. De av den eldre garden som kommer som flyktninger har store traumer og sliter mye psykisk. Kravene de blir møtt med er for store og de får heller ikke nok psykologisk hjelp med å komme seg på beina.
  3. Mange av flyktningene og asylsøkerne som kommer til Norge har en utdannelse fra før. En bachelor eller master, men disse utdanningene blir ikke godkjent i Norge. Jeg har møtt mange av dem, og de må ta hele utdannelsen sin på nytt for å kunne jobbe med de kan fra før i Norge.
     

Enkelt og greit, så gjør vi ting ganske vanskelig her i Norge, mens vi nordmenn kan dra til andre land og ha det greit uten problemer. Er dette riktig?

I kveld (torsdag) skal Fatema Al-Musawi på Dagsnytt Atten. Der skal hun sammen med Jakob Semb Aasmundsen og lederen for Foreningen Torrevieja Frp, Sven Kristiansen,diskutere temaet.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags