Jeg utfordrer folk med skumle holdninger uansett kjønn. Likebehandling kalles det.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Feminisme skal ikke gå på bekostning av transpersoner.

DEL

MeningerDet er tydelig at min siste Jakobs jammer om transpersoner vekket engasjement hos mange. Den siste uka har Tønsbergs Blads lesere fått kjenne på temperaturen på begge sider av transdebatten.

Det har gått ei kule varmt og de som har vært uenige har fyrt av noen skudd mot meg personlig. Både Loke Aashamar og Tonje Gjevjon kaller meg anti-feminist. Men det er på tide at både Ashamar og Gjevjon tar seg en kald dusj og våkner opp.

Feminisme skal ikke gå på bekostning av transpersoner. De som identifiserer seg som kvinner og ønsker å leve som kvinner skal bli beskyttet like mye av kvinnekampen som kvinner som er tillagt kjønnet sitt ved fødselen.

Jeg er helt enig med stortingsrepresentant Erlend Larsen som skriver at denne debatten blir smålig. Det skal ikke være noe problem hvilken garderobe transpersoner ønsker å benytte. Det er enn så lenge ingen registrerte hendelser hvor mannlige pedofile og overgripere skifter juridisk kjønn for så å forgripe seg på noen i damegarderobene. Dette er et ikke-problem.

Det som er et problem er hatvolden, selvmordsforsøkene, de psykiske vanskene som transpersoner går igjennom. De problemene har rot i slike misforståelser og irrasjonelle redsler som Aashamar, Gjevjon og Jaquesson fremmer og mater.

Jeg står fortsatt ved alt jeg sier og til Gjevjon som reagerer på at jeg ber kvinner holde munn: jeg utfordrer folk med skumle holdninger uansett kjønn. Likebehandling kalles det, og sist jeg sjekket var nettopp det en viktig del av feminisme.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags