Jakob Semb Aasmundsen trekker offerkortet – og forsterker forestillingen av at LHBTQI+ befolkningen er en gruppering som ikke gjør noe annet enn å kjenne på sitt smertefulle utenforskap. Det er ikke tilfelle. LHBTQI+ folk i Norge er ressurssterke mennesker som besitter  viktige posisjoner i samfunnet. De fleste av oss er like happy som resten av befolkningen. I alle fall vi som ikke er del av det organiserte skeive miljøet.  I «Transaktivister – premissleverandører for offerrollen?» svarer Loke Aashamer på Aasmundsen sitt manglende kvinneperspektiv.    

Aasmundsen forteller jenter/ kvinner at vi skal dusje og dele garderobe med det som for oss ser ut som vanlige mannfolk. Vi ønsker ikke det. Jentegarderoben er faktisk ikke et mottak for folk med ymse «kjønnsuttrykk».

Les også

Tre venner av meg er transpersoner. Én av dem vil forsøke å ta livet sitt.

Påtrengende og destruktivt

Seksualiseringen og objektiveringen jenter utsettes for er påtrengende og destruktivt. Ikke alle trives med å sprade naken rundt i et åpent unisex dusjfellesskap. Mange trenger den tryggheten som ligger i at menn og kvinner har separate garderober. Jeg forstår at du vil det beste for transkvinner, Aasmundsen. Det vil jeg og Jaquesson også. Men det får ikke gå på bekostning av jenter og kvinner.

Les også

Transaktivister – premissleverandører for offerrollen?

 

Du har tidligere skrevet kronikken «Dagens «perfekte» kvinne er lav, syltynn, hårløs både her og der, yndig, søt og beskjeden».  Du skriver her om hvor lett jenter pådrar seg dårlig selvbilde og psykiske problemer». Nå forteller du jenter at de skal tåle penis i kvinnegarderoben. Hvorfor skal vi tåle det? Svært mange jenter/kvinner  har vært utsatt for seksuelle overgrep. #Metoo ga oss innsikt i dette. Dårlig selvtillit og et vanskelig forhold til egen kropp er heller standarden enn unntaket til unge jenter i dag. Likevel mener du jenter og kvinner skal sette egne behov til side og åpne sine myke og kvinnehjerter så de blir mer enda mer inkluderende. Konsekvensen blir at mange jenter slutter å dusje på treningssenter og svømmehaller.

Jenter kan føle seg normale

Vi som har erfart hva det innebærer å ha egne jente kvinnegarderober vet hvor viktig det er. Å dele garderober med jenter og kvinner i alle aldre og former gjør at jenter ser kvinnekroppen i alle mulige aldersfaser, størrelser og fasonger.

Nettopp dette mangfoldet av kvinnekropper bidrar til at jenter kan føle seg normale. Kvinnedusjen er motsatsen til det kommersielle motebilde av kvinner, til pornoutgaven av kvinner og sexindustriens fremstilling av kvinner. I kvinnedusjen ser man kvinnekroppen som den er – som ung, voksen og gammel. Garderoben er et sted jenter og kvinner bør slippe å være objekter.  

 

Kanskje kan du ta en prat med Harry Benjamin Ressurssenter (HBRS)? De har lengre erfaring enn FRI på dette feltet. I tillegg har de respekt for  jenter og kvinners behov. 

Å kalle kvinner som står opp for jenter/kvinners behov og rettigheter for TERF er så langt under beltestedet  man  kan komme. Lesbiske som sier sin mening er blitt kalt for frigide mannehatere av både homser og heterofile menn opp gjennom tidene. Det er selvfølgelig ikke greit.

Fint om du kan tenke litt utover deg selv

Du kjenner tre transpersoner skriver du, Aasmundsen. Vel, jeg og Jaquesson kjenner flere hundre jenter og kvinner som foretrekker at garderober for jenter og kvinner ikke åpnes for personer med penis. Svært mange jenter og kvinner – og kanskje også gutter – vil ikke benytte seg at offentlige garderober.

Du må huske på at det er ikke bare homofile menn og transseksuelle som har problemer. Unge mennesker generelt, sliter med nakenhet. Om vi åpner opp for at jenter og kvinner skal dusje med det som for oss ser ut som helt vanlige voksne menn med mannlig kjønnsorgan, så blir ikke situasjonen bedre.

Fint om du kan tenke litt utover deg selv og den «skeive» befolkningen. Det finnes flere personer her i verden som bør tas hensyn til.

Du avslutter artikkelen sånn: «Nei, bare hold øynene (og kjeften) deres lukket framover, så vil forhåpentligvis ting begynne å ordne seg for alle parter». Menn som mener kvinner bør holde kjeft er det nok av, men ikke hadde jeg trodd at jeg skulle høre det fra deg, Aasmundsen.