Jarlsø Marina: En klok beslutning?

ARBEIDSPLASSER UT – BOLIGER INN? Nå er området nord på Jarlsø inngjerdet og drives av Jarlsø Marina. I framtiden kan det bli åpent for alle her, med kystpromenade, kajakkslipp, sauna og bademuligheter. Og mange nye boliger.

ARBEIDSPLASSER UT – BOLIGER INN? Nå er området nord på Jarlsø inngjerdet og drives av Jarlsø Marina. I framtiden kan det bli åpent for alle her, med kystpromenade, kajakkslipp, sauna og bademuligheter. Og mange nye boliger. Foto:

Av

Jarlsø Marina AS. En veldrevet bedrift som representerer et unikt teknisk maritimt miljø i skjærgården vår, på tomt regulert til næringsformål, tolv høyt kvalifiserte ansatte, gode skatteinntekter til kommunen, en bedrift med så høy kompetanse at kundene kommer langveis fra. En betydelig ressurs for vårt distrikt.

DEL

LeserbrevNei, hva skal vi vel med denne bedriften? Legg den ned, riv anlegget, øk antallet arbeidsløse, omreguler til boliger slik at eiendomsselskapet kan tjene enda litt mer penger. Det sier i hvert fall Arbeider(?)parti-representant Per Martin Aamodt og Høyre-representant Frank Pedersen.

LES OGSÅ: Vil ha vekk luksusbåtene herfra: – En klok beslutning

Jeg trodde ikke mine egne øyne da jeg leste dette i Tønsbergs Blad i dag. Når begynte våre politikere å ofre arbeidsplasser og høyt kvalifiserte bedrifter for å dilte etter eiendomsbaronens pipe? Hva kan ligge bak dette? Kunne det være en litt forsinket aprilspøk?

LES OGSÅ: Sandstranden er vasket vekk: – Må vurdere om vi skal fylle på sand

Hvor skal denne virksomheten og de tolv ansatte gjøre av seg hvis kommunestyreflertallet skulle dilte etter Aamodt og Pedersen? Har politikerne klargjort en alternativ plassering og bygningsmasse slik at vi kan beholde denne ressursen i kommunen? Og er det mulig å finne en bedre plassering enn på øya Jarlsø, med god og trafikksikker tilgang både over sjø og land?

LES OGSÅ: Arkitekten la frem flotte planer om boliger, båthavn og badeplass. Men det var én ting han ikke sa: – Vi føler oss lurt

Krigserklæring

Nei, dette er en krigserklæring fra herrene Aamodt og Pedersen mot et stort kundegrunnlag med behov for profesjonell maritim bistand - herunder redningsselskapets og politiets viktige sjøveis virksomhet. En krigserklæring mot fagforeningene, som allerede i dag fortviler over en allerede stigende arbeidsløshet – også uten denne nedleggelsen.

LES OGSÅ: Luksusblokka på Jarlsø: Tre mulige scenarioer for godkjenningen

De to nevnte herrer må være forberedt på kraftig motstand fra alle enkeltpersoner og foreninger som ønsker et mangfold av kompetanse, arbeidsplasser og servicetilbud i vårt distrikt!

Artikkeltags