Farvel, Tønsberg Jazzklubb

FARVEL: Ragnar Torgersen blir trolig ikke mer å se i Tønsberg Jazzklubb.

FARVEL: Ragnar Torgersen blir trolig ikke mer å se i Tønsberg Jazzklubb. Foto:

Av

For tredje lørdag på rad ble jeg kastet ut av Tønsberg Jazzklubb, uten en eneste begrunnelse. Jeg hadde gledet meg til å høre Harald Bergersen Kvartett. En av mine store og kjære jazzfavoritter. Jeg fikk bare lov til å sitte i foajeen på hotellet.

DEL

LeserbrevJeg forsøkte forsiktig å sette meg nærmere inngangen til restauranten, for å få se bandet bedre, men da ble jeg fulgt bort til stolen jeg tidligere hadde sittet i.

Dette var sannsynligvis mitt siste besøk hos Tønsberg Jazzklubb. Det er utrolig trist, men sånn er det bare. En god venn av meg fleipet med at «hvorfor ikke starte en ny jazzklubb, det har du jo bevist at du har klart tidligere?» Jeg returnerte fleipen med at jeg for noen dager siden besøkte O´Learys , i den gamle politistasjonen på Torvet.

Utrolig fint lokale for en ny jazzklubb, etter min mening perfekt. Men jeg tror det nå er på tide å roe det hele ned. Jeg går i mitt 77. år nå, samt at jeg har pådratt meg en ekkel demens. Så nå er det vel på tide at jeg tar mer vare på Kari og meg selv. Men om det er noen som ønsker å starte en ny jazzklubb, blir jeg gjerne med som håndlanger.

Ja, kjære jazzvenner, da takker jeg for meg i et jazzmiljø som jeg har mange gode og vonde minner i fra. Jeg tenker i den anledning tilbake til Tønsberg Jazz Society, som ble stiftet 11. januar 1958 i Reklamekjelleren på Hotell Maritim, for over 60 år siden. Det var den gangen, det. Nå skal Kari og jeg sette oss i jazzkroken hjemme, hvor vi har fått et meget godt lydutstyr som er med på høyne jazz-kvaliteten . Så åpner vi en god vin . Hvitvin til Kari og en rødvin til meg. Da er alle sorgene fra Tønsberg Jazzklubb borte .

Førstkommende tirsdag besøker jeg Vinylklubben, som arrangeres av Urijazz i bryggerhuset i Svend Foyns Arbeiderboliger. Kveldens tema er ingen ringere enn saksofonisten Dexter Gordon.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags