Jeg skammer meg over å være innbygger i Tønsberg kommune, som ikke skjønner betydningen av å vise heder og ære til våre krighelter

Jan Akerholt

Jan Akerholt Foto:

Av

Vi må aldri glemme.

DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Nå har vi feiret 75. års dagen for freden som tilslutt kom 8. mai 1945!

Jeg skammer meg ved å være en innbygger av Tønsberg kommune, som ikke skjønner betydningen av å vise heder og ære til våre krighelter, som stod i første linje for å forsvare vårt land.

Jeg kommer i disse dager ut med et ferdig manus for utgivelse av en bok over min onkel Leif Dahl, som var en sentral person for Milorg (motstandsbevegelsen) som gav sitt liv for sitt land.

Til dags dato har jeg ikke opplevet de siste 30 årene noen form for hedersbevisning eller kransenedleggelse på hans grav, undertegnet Tønsberg kommune.

Da John Bollerud levde la han ned krans på Leifs grav på Krematoriet ved Solvang, på vegne av Milorg for hans innsats under krigen.
Etter min mening er det en stor skam å bevitne at en kommune er så fraværende som i dette tilfelle.

Det er av stor betydning for å minnes historien fra krigen med heder og ære til alle dem som falt for sitt land (som min onkel) og ikke minst for at historiene kommer ut til kommende generasjoner og de unge i dag!

Krigens grusomheter og alle krigshelter som kjempet for frihet og fedreland må bli husket.

Vi har i dag et prisverdig åpent samfunn med en respekt for hverandre og et trygt demokrati, som vi i dag kan takke alle heltene ( på hver sin måte) som gav sitt liv for oss!


Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags