Jeg unner ingen som kommer til Lilleskagen å finne plastposer, ølbokser og hundrevis av sneiper

VAKKERT: Wenche Sandsten reagerer på forsøpling på stranda.

VAKKERT: Wenche Sandsten reagerer på forsøpling på stranda. Foto:

Av

Kjære dere som hadde fest på Lilleskagen lørdag.

DEL

LeserbrevJeg vet ikke hvem dere er, men dere er kanskje en avgangsklasse fra en ungdomsskole i Tønsberg-distriktet. Det var noen som møtte dere på tilbakevei, og dere var en stor flokk.

Dere hadde det sikkert gøy, og det unner jeg dere. Men jeg unner ikke de som kom til Lilleskagen søndag morgen å finne stranden full av søppel fra festen deres. Jeg unner ikke de som gjerne vil komme til en vakker strand - en perle som Lilleskagen er - å finne plastposer, ølbokser, brennevinsflasker, papir-søl, snus-esker og hundrevis av sneiper strødd utover hele området. Og spesielt unner jeg ikke småbarn å tråkke på glass-skårene etter flaskene som dere hadde knust. Flaskene var kastet hardt mot svaberg og steiner, og de skarpe glass-splintene var ikke bare lette å se. Vondt og farlig for menneske-føtter eller hunde-poter.

Jeg har prøvd å rydde sammen det grøvste av avfallet deres, men det er alt for mye til at jeg kan få det bort. Dere kunne tatt med dere tilbake party-teltet som dere kjøpte på Biltema, flaskene som dere kjøpte på Vinmonopolet i Tønsberg og alle de over hundre ølboksene som dere strødde omkring. Dere er sikkert egentlige greie folk, og det er sikkert mange som er flaue over alt avfallet som ligger igjen etter dere. Men er det ikke noen som kan fortelle dere at det går an å ha det gøy uten å ødelegge natur og la det gå ut over andre mennesker?

(Jeg går tur til Lilleskagen stort sett hver dag hele året, er imponert over hvor flinke folk flest er til å ta med avfallet sitt tilbake.)

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags