Legg jernbanesporet langs E18

GRATIS IDÉ: For å unngå de grusomme ødeleggelser en bane gjennom byen er, er den beste løsningen å legge den nye jernbanen langs E18, skriver Eivind Spetalen.

GRATIS IDÉ: For å unngå de grusomme ødeleggelser en bane gjennom byen er, er den beste løsningen å legge den nye jernbanen langs E18, skriver Eivind Spetalen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Stortinget bestemte for mange år siden at alle stasjonene i byene skulle bevares da man skulle sykle og gå til stasjonen.

DEL

MeningerDe aller fleste bruker i dag bilen på grunn av reisevei eller bagasje. For å unngå de grusomme ødeleggelser en bane gjennom byen er, så er den beste løsningen å legge den nye jernbanen langs E18. Her kan banen bygges i terrenget uten store inngrep i privat eiendom. Her vil vi få plass til store parkeringsplasser for pendlere og andre trafikanter. Banen kan gå forbi Torp flystasjon uten rasering av mange boliger. Larvik, Sandefjord, Stokke og Tønsberg sentrum ville bli spart.

Det som er nytt i dag i forholdet til Stortingsvedtaket ble fatt er at det utvikles selvkjørende elektriske matebusser som vil transportere de reisende fra stasjonsområdet til stasjonen.

Det som også er fasinerende at dette ville bli langt billigere enn de foreslåtte løsninger og skåne miljøet både lokalt og på landsplan.

Ideen er gratis. Men er det noen politiske partier som tar opp hansken?  Jeg tviler. Vi er styrt av politikere som er redde for å tenke nytt. Leve det opplyste enevelde!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags