Jernbanestasjonen: Har de ikke hørt om sparkesykkel?

BØR BLI: Tønsberg stasjon bør ligge der den ligger og bli en såkalt sekkestasjon, der togene kjører inn og ut samme vei, mener Harald Thinn Syvertsen.

BØR BLI: Tønsberg stasjon bør ligge der den ligger og bli en såkalt sekkestasjon, der togene kjører inn og ut samme vei, mener Harald Thinn Syvertsen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Det enkle er ofte det beste: I Tønsbergs Blad 8. november tar Morten Karlsen opp et altfor lite omtalt alternativ til plassering av jernbanestasjonen. Han viser til til begrepet "sekkestasjon" som NSB har benyttet i Kristiansand i mange år.

DEL

LeserbrevNår Bane Nor blir konfrontert med dette alternativet, er deres eneste motargument at det vil ta for lang tid for lokførereren å bevege seg (gå eller kanskje jogge) fra den ene enden av toget til den andre! 

Har ikke disse folka hørt om at det er noe som heter sparkesykkel? Her kunne et par slike plasseres i et egnet stativ i nærheten av de punktene hvor førerplassene normalt er. Kanskje ikke lett på slapsete vinterføre, men hvor ofte har vi dette på stasjonsområdet i disse snefattige tider ? Og trenger ikke disse førerne litt mosjon, disse som sitter hele arbeidstiden?

Tidsbesparelsen videre sydover som Bane Nor er så opptatt av, blir kanskje ikke den optimale, men vi slipper i hvert fall sløyfen.

Jernbanesporene ligger der og kan brukes som de er, stasjonsbygningen kan bevares som den historiske bygningen den er, og alle andre håpløse og dyre løsningen kan legges dypt nederst i skuffen, og alle som ivrer for at stasjonen må ligge i sentrum kan glede seg.

Er det ikke noen som kan ta til fornuften ?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags