– Reisen ble nesten fire timer lenger enn planlagt. Å kjøre kollektivt i Norge, det er lett det!

FORSINKET: Forsinkelser og andre problemer gjorde at turen fra Oppdal til Hvasser tok mange timer lengre enn planlagt for barnebarnet til Wenche Sandsten.

FORSINKET: Forsinkelser og andre problemer gjorde at turen fra Oppdal til Hvasser tok mange timer lengre enn planlagt for barnebarnet til Wenche Sandsten. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Vi har et barnebarn som bor på Oppdal, og hun kom i går på besøk til oss, sine besteforeldre, på Hvasser. Ganske grei reise – tog fra Oppdal til Oslo, bytte i Oslo til tog til Skien, gå av i Tønsberg til buss like ved jernbanestasjonen, bussen går praktisk talt til døren hos oss på Hvasser.

Nå var det imidlertid slik at da toget med barnebarnet fra Oppdal kom til Hjerkinn, fikk det et langt stopp på grunn av en brann i et tog lenger fremme. Forsinkelsen da toget kom til Oslo var 45 minutter, og dermed rakk ikke passasjerene toget videre til Skien.

De måtte ta det toget som gikk to timer senere i stedet. Bortsett fra at det slett ikke gikk noe tog, men buss. «Buss for tog» til Drammen, hvor det var å bytte til tog videre.

Nå rakk dessverre ikke bussen det toget som gikk videre, så dermed måtte det bli maxi-taxi fra Drammen og sørover. Dessverre fikk ikke Vy (eller hvem?) fatt i noen maxi-taxi, så da ble det enda en buss.

Da denne bussen til slutt ankom Tønsberg, var selvfølgelig siste buss til Hvasser gått for lenge, lenge siden.

Farfar, som dro med bil fra Hvasser til Tønsberg for å hente, ble ganske betuttet da barnebarnet ikke kom av det toget han trodde hun var med. Den velvillige konduktøren gjennomsøkte toget i tilfelle barnet hadde sovnet i mellomtiden eller glemt å gå av.

Men til slutt ankom altså barnebarnet Tønsberg med buss, og ble fanget opp av en litt frustrert farfar, som hadde ventet et par timer uten å finne et høvelig sted hvor det var greit å stå med bil. Hele stasjonsområdet var nemlig avstengt på grunn av ordningen med «buss for tog».

Til slutt var de fremme på Hvasser, godt etter klokken tre om natten. Reisen tok allikevel knapt 11 timer. Alt endte godt, men helt enkelt var det jo ikke.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken