Kan noen vekke Venstre?

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDenne uken har Aftenposten kunne avsløre at Bane Nor planlegger å skrote bygging av nye stasjoner i Tønsberg, Sandefjord og Larvik. De vil utsette ferdigstillelsen av det ytre Inter City-triangelet. Dette vil gjøre det umulig med en byutvikling i de tre største Vestfold-byene. Konsekvensene kan bli avventende nedgangstider i vår region.

Dette til tross for hva som er vedtatt i nasjonal transportplan. Begrunnelsen er pengemangel. Enten opererer Bane Nor illojalt i forhold til vedtatte planer, eller så er dette signaler som er forankret politisk hos samferdselsministeren. Det er fristende å tenke at en pengelens statsråd som skal stoppe bompengeopprør i eget parti kan bruke jernbanen som salderingspost.. Frp har aldri brydd seg om jernbanen og vil bygge kostbare motorveier uten bommer. At man skroter oppsatte tidtabell i Nasjonal transportplan er et svik mot kommende generasjoner

Jeg er sjokkert over at det påståtte miljøpartiet venstre sitter musestille og tillater dette. I den rødgrønne regjeringen ga SV seg aldri på å ha en rask fremdrift på utbyggingen av jernbanen. Det ville vært et svik mot miljøet og kommende generasjoner.
Jernbanen må vinne over kortsiktig bompenge populisme om jernbanen taper denne kampen på venstres vakt. Velger venstre svarte biler fremfor kommende generasjoner.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags